Xbox One tog føringen i julemåneden

Xbox One slog PlayStation 4 i salgskapløbet om at blive bedst sælgende i december.

Xbox One tog føringen i julemåneden

Giganternes kamp er i gang på konsolmarkedet, hvor Xbox One står i det ene ringhjørne, mod konkurrenten PlayStation 4 i det modsatte hjørne.

En af de helt store kampe går ud på at vinde flest pladser under juletræerne i december, hvor børn og spilleglade giver mulighed for ekstra stor indtjening til producenterne.

Sony der står bag PlayStation offentliggjorde tidligere i januar imponerende salgstal, der viste at PlayStation 4 indtil slutningen af december 2013 var solgt i 4,2 millioner eksemplarer.

Alligevel er der noget der tyder på, at Microsofts Xbox One bliver vinder af julesalget 2013 i USA.

Tal fra NPD Group viser, at Xbox One blev den bedst sælgende konsol på det amerikanske marked i december, med 908.000 enheder.

Samtidig fortsætter Micrososft salget af Xbox 360, der i samme måned blev langet over disken 643.000 gange, hvilket gør den til den tredje mest solgte konsol.

Dermed har Xbox One og Xbox 360 en andel på 46 procent af det samlede amerikanske marked, hvilket er en fremgang på ti procent i forhold til december 2012.

Hvor mange Sony Playstantion 4 og 3 der blev solgt er endnu ukendt, men tallene viser meget godt at USA altid har været et stærkt marked for Xbox på trods af at Xbox One er dyrere end PS4.

En ting der er interessant for fremtidige salgstal, er hvor mange spil der bliver solgt da det giver udviklere et økonomisk grundlag for at prioritere en platform før en anden. Her skuffer Xbox One heller ikke da 6 ud af top 10 mest solgte spil var til Xbox One. De spil var Battlefield 4, Forza Motorsport 5, Dead Rising 3, Ryse: Son of Rome, Madden NFL 25 og Call of Duty: Ghosts (Kilde: NPD Group, December 2013). 

Der skal dog ikke være tvivl om, at konsolkrigen fortsætter.

Kilde: Xbox Wire

Seenste nyt om emnet

Vi følger op med den seneste udvikling i sagen. mobilsiden fastholdt sit fokus på emnet. Allerede d. 9/7/2012 gik redaktionen videre med en vinkel omkring Forvandl din Android til en bærbar ”spillekonsol” – Læs her. Få også seneste nyt om emnet her..