Xbox SmartGlass forbinder tv, pc, konsol, tablet og mobil

Microsoft har lanceret en ny tjeneste med Xbox-konsollen i centrum. Se hvordan det spiller sammen med mobil og tablet.

Xbox SmartGlass forbinder tv, pc, konsol, tablet og mobil

Den årlige E3-spilkonference er i fuld gang, og en af de mest interessante nyheder på software-fronten kommer fra Microsoft.

Det drejer sig om en ny applikation kaldet Xbox SmartGlass, som giver brugeren mulighed for at se og interagere med indhold på en tablet, pc eller mobiltelefonen i forbindelse med spil- eller videoafvikling på Xbox-konsollen.

SmartGlass-app’en kan gøre en Windows 8-pc, en tablet eller en smartphone til en fjernbetjening, som styrer, hvad der foregår på konsollen. Den kan ligeledes sørge for, at du kan fortsætte en film på den bærbare enhed, hvis du må afbryde seancen hjemme foran tv’et og Xbox’en.

Et af de mest interessante punkter er imidlertid, at SmartGlass kan fungere som ‘en ekstra skærm’ til enten film eller spil afviklet på konsollen.

Ifølge The Verge demonstrerede Microsoft blandt andet, hvordan en tablet fx kan vise et interaktivt kort over begivenhederne i serien Game of Thrones, så man kan følge med i, hvor scenerne udspiller sig. Det kan ligeledes benyttes til Xbox-spil. Eksempelvis til at ændre spilmønstret i Madden (amerikansk fodbold) eller til at se stats under en omgang Halo 4.

SmartGlass vil også være tilgængelig på iOS og Android-enheder. Der kan forekomme begrænsninger, men spildelen skulle virke på alle platforme.

Frigivelsen vil ske “senere på året”. I mellemtiden kan man se mere om SmartGlass i videoen nedenfor.

Historien er ikke slut

Der blev stadig hvisket i krogene. mobilsiden kunne ikke lade være. 28/5/2012 gik vi videre med en ny vinkel på Her er første Windows 8-tablet fra DellKlik her og læs den fulde artikel.. Læs også seneste nyt om emnet her..