Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   YouSee-kunder skal passe på med streaming

YouSee-kunder skal passe på med streaming

Mere end tre timers streaming TV om dagen på eksempelvis Netflix kan give problemer for YouSee-kunderne. Lukket abonnement kan det ende med.

Som vi tidligere kunne fortælle, så oplever YouSee en markant stigning af streaming TV og musik. Faktisk er stigningen så kraftig, at den nu overgår fildeling, som er blevet forvist til andenpladsen.

38 procent af YouSees samlede downloadtrafik består nu af streaming tjenester, mens fildeling er helt nede på 30 procent af den samlede internettrafik.

Men YouSee-kunder bør passe godt på med de nye streamingtjenester, for YouSee har nemlig en såkaldt “fair-use grænse”, hvilket kan blive et problem for nogle kunder.

"Fair-use" begrænser Netflix

Med blot tre timers Netflix om dagen risikerer man nemlig at overtræde YouSees “fair-use grænse”, såfremt man benytter YouSees mindste bredbåndsforbindelse på 10/1 Mbit.

Tre timers Netflix lyder måske af meget, men det er faktisk slet ikke så meget - specielt hvis man er en lille familie med to voksne og et par medievante børn.

Meget af indholdet på Netflix findes allerede nu i HD-format, hvilket forbruger omkring 2,3 GB data per time. En ganske normal husstand med to børn, der hver streamer en times børne-TV om dagen, vil altså let kunne konsumere omkring 5 GB om dagen.

Læg dertil de voksens streaming af musik fra Spotify eller andre nettjenester såsom DR NU, som forældrene måske vil benytte, når børnene er lagt i seng.

En ganske almindelig familie kan altså let bruge 6-7 GB data om dagen, hvilket betyder, at de kommer faretruende tæt på “fair-use grænsen”. Ser man f.eks. fire timers HD-streaming fra Netflix om dagen, så overskrider man “fair-use grænsen” i løbet af 21 dage.

Konsekvensen ved at overskride “fair-use grænsen” er ifølge YouSees tolkning, at man bliver tvunget til at købe et større abonnement eller få opsagt det nuværende.

Altså enten skal du betale mere, eller også står du uden internet. Dette står i skærende kontrast til de fleste xDSL forbindelser, som tilbydes helt uden loft på forbruget.

YouSee er dog ikke den eneste internetleverandør med en “fair-use grænse”. Landets andet store kabel-TV selskab, Stofa, har også en grænse på deres topprodukt med en hastighed på 112/12 Mbit.

Denne grænse er på 500 GB per måned. Ifølge selskabets vilkår, er der dog ingen “fair-use grænse” på selskabets langsommere produkter.


Læs også:
 - YouSee: Danskerne er mindre ulovlige

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Benjamin Jensen 27-10-2012 01:23:20

Jeg anede ikke, at Yousee havde forbrugsloft. Det er også ved at være 3,5 år siden jeg havde dem, og jeg husker svagt, at der var en begrænsning på deres nye 50 mbit forbindelse - men jeg troede det var midlertidigt.

Det er da godt jeg har fiber så. I følge min DU meter, har jeg brugt 758 GB i juli, 572 GB i August, 752 GB i september.

Jeg er vist ikke særlig "fair"

0 0
Rene 25-10-2012 09:49:58

Nu hvor vi bevæger os over til at det kun er ældre mennesker der har tv-abonnement er det ikke mere så vigtig at der tit kun er et valg for tv for internet er der som relg 2-3 stykker man kan vælge, så er det jo bare at fravælge YouSee.

0 0
David 24-10-2012 10:47:22

Vil YouSee virkelig opsige en kunde for brug af Netflix der overstiger deres grænse? Det er jo ikke særligt fremtidssikret, det var jo ikke længe før vi streamer det meste af vores tv..

0 0
PJ 23-10-2012 17:44:11

"fairuse" er jo åbenbart et andet ord for at deres netværk er dårligt - et rigtig netværk har ikke problemer med at folk bruger det.
Mon ikke problemet er at yousees netværk kan bruges af 10 personer, men de har solgt det til 1000 - tror pokker de ikke vil have folk bruger det.

0 0
twitboydk 23-10-2012 14:10:19

Yousee lancerer Youbio som konkurrent og nok ikke ønsker at folk bruger andre tjeneste. Så er det jo sjovt at de nu pludselig også vælger at gøre det besværligt for dem som vælger at betale for tjenester udenfor Yousee regi

0 0
jramskov 23-10-2012 15:29:35

De har haft en fair-use grænse i lang tid, det er ikke noget der lige et blevet tilføjet.

0 0
Rene 25-10-2012 09:50:54

Er enig alle der er noget med musikken har i meget lang tid vidst at man ikke skal havde YouSee.

0 0
Naggie21 23-10-2012 12:43:20

Jeg vidste ikke der var kommet fair-use på alle deres forbindelser i dag. Det er jo dybt latterligt! Fair-use har bare ingen ting at lave i dagens Danmark. Det er udelukkende noget de indfører, fordi de er kommet til at sælge mere internet, end deres netværk kan bare. Det er vel nok ærgeligt for jer Yousee, men så kan I sgu bruge nogle af alle de penge I tjener, på at købe flere og nyere servere. Og har I måske hørt om en smart teknologi, der hedder fiber? Nå nej, det er I jo slet ikke klar til endnu :S

0 0

Om brug af cookies