Yousee vil omdanne Danmark til ét stort hotspot

Yousee åbner for, at kunderne kan koble smartphonen på alle Yousee-netværk i landet.

Yousee vil omdanne Danmark til ét stort hotspot

Yousee arbejder på at stille de mange trådløse routere der står rundt omkring i de danske hjem, til rådighed for alle Yousee-kunder i et stort fælles hotspot. 

Således kan en Yousee-kunde koble smartphonen eller tabletten op på alle de Yousee-routere, de måtte møde på deres vej, skriver Radioassistant med kilde i Digimail.

Der startes pilotforsøg i Varde med 800 modemmer. Senere følger et par byer mere inden sommerferien. Planen er at være landsdækkende i starten af 2014.

Løsningen kaldes Community WiFi. Dette kendes fra lande som Holland, Storbritannien og Portugal. Yousee bliver de første til at lancere konceptet i Danmark.

Alle nyere routere og modems kan anvendes. Kravet er, at de kan deles i to; en til privat netværk og en til fælles net. Yousee har lagt vægt på, at trafikken fra de to netværk ikke må kunne blandes.

Hastigheden på det fælles netværk bliver omkring 4-5 mbit/s.

Efterfølgende om temaet

Siden redaktionen publicerede denne fortælling er der kommet nyt i sagen. mobilsiden gik et skridt videre. 23/10/2012 blev fortællingen ført videre med nyheden YouSee-kunder skal passe på med streaming – Læs den her. Meget er sket siden. Du kan klikke her for aktuelle nyheder om emnet..