Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   YouTube-appen understøtter nu videoer optaget på højkant

YouTube-appen understøtter nu videoer optaget på højkant

Er du træt af brede, sorte bjælker, når du ser en video på YouTube, der er optaget i portrættilstand? Det er slut nu med den nye version af YouTube-appen.

Sådan ser det ud, når du afspiller en video optaget på højkant i fuld skærm.
Sådan ser det ud, når du afspiller en video optaget på højkant i fuld skærm.

Nu kan du nyde videoer optaget i portrættilstand eller på højkant langt bedre med den nye version af YouTube-appen til Android, som lige nu rulles ud i Play-butikken.

Opdateringen betyder, at du nu kan slippe for de brede, sorte bjælker uden om videoer, der er optaget på højkant oftest fra en smartphone. I stedet udnytter YouTube, at du selv ser videoen på højtkant og dermed afspiller den i fuld skærm.

Læs også: YouTube-appen understøtter nu 60 billeder i sekundet

Det kræver blot, at du klikker på ”Fuld skærm”-ikonet nederst til højre i videoen. Indtil da vil du fortsat se videoen som normalt, hvor du også har mulighed for at læse kommentarer, videobeskrivelsen og andet.

Ændringen går stik modsat den tendens, der ses ønsket af flere og flere: At videoer optaget i porttrættilstand hører fortiden til og at folk i stedet bør huske og/eller lære at optage i landskabstilstand for at få mest ud af videooptagelse, når den efterfølgelse skal ses på de mange forskellige enheder og platforme ud over smartphonen.

Læs også: YouTube nu i 8K: Kan din computer klare det?

Hvis du ikke kan vente med modtage den nye version 10.28.59 af YouTube-appen til Android, kan du manuelt installere den ved at gå ind på hjemmesiden APKmirror og downloade den såkaldte APK-fil og åbne den på din telefon.

Dette er præcist det samme som at hente appen i Play-butikken – bortset fra, at dette er den nyeste udgave, som ikke nødvendigvis har fået vej til din enhed endnu.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies