Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   YouTube Gaming er en ny app til livestreaming af spil

YouTube Gaming er en ny app til livestreaming af spil

Markedet for livestreaming af gaming eksploderer år for år. Det har YouTube indset, som lancerer sin egen Gaming-app til Android.

I løbet af de seneste år er der sket en enorm vækst af livestreaming af computerspil. Her har det hovedsageligt har været på hjemmesiden Twitch.tv, hvor disse livestreams fandt sted, men nu vil Google også være med gennem verdens mest populære videotjeneste, YouTube.

Læs også: YouTube lancerer 360 graders videoreklamer

Livestreaming af gaming er populært som aldrig før, og YouTube som platform har aldrig rigtigt været helt gearet til dette trods muligheden for at livestreame videoer eksisterer.

En ny app til Android, som dog til start kun er tilgængelig for en mindre testgruppe, skal gøre Google konkurrencedygtig på dette område.

YouTube Gaming-appen starter op i denne Hjem-fane, hvor du får direkte adgang til seneste nyt fra dine abonnenter.
YouTube Gaming-appen starter op i denne Hjem-fane, hvor du får direkte adgang til seneste nyt fra dine abonnenter.

Hjem: Se videoer fra abonnenter

Appen, som blot hedder Gaming, er bygget op omkring tre faner: Feed, spil og kanaler. I Hjem finder du anbefalede videoer fra de personer, du abonnerer på – både nogle, der livestreames netop nu og nogle, der har været livestreamet.

I fanen sniger der sig også videoer ind fra andre kanaler, som livestreamer netop nu, så du kan finde nyt spændende indhold at følge.

Hvis du mangler indhold at følge med i, kan du finde det her i Spil-fanen.
Hvis du mangler indhold at følge med i, kan du finde det her i Spil-fanen.

Spil: Udforsk masser af nye spil

Fanen Spil viser en simpel oversigt over de spil, der hitter for tiden blandt brugerne. Dem kan du klikke på, hvor du bliver præsenteret for alle de igangværende og tidligere livestreams, der omhandler det valgte spil. På siderne for hvert enkelt spil kan du se en række yderligere faner, eksempelvis populære, live og udforsk, let’s plays og en fane til skaberen bag spillet.

Læs også: YouTube-appen understøtter nu videoer optaget på højkant

Samtidig kan du altid tilføje spillene til Mine spil ved at klikke på stjernen, der figurerer ud for de enkelte spil. På den måde kan du nemt finde det til senere, når du har lyst.

I Kanaler-fanen kan du se dine kanaler og finde nye af slagsen.
I Kanaler-fanen kan du se dine kanaler og finde nye af slagsen.

Kanaler: Se dine kanaler og find nye

Den sidste fane, Kanaler, giver - ikke overraskende - et overblik over YouTube-kanaler. Du kan vælge at tilføje gaming-kanaler fra din normale YouTube-konto, så de fremgår i ”Mine kanaler”-afsnittet i fanen. Du kan også tage et kig på de fremhævede kanaler, der figurerer nedenunder.

Til sidst er der videoafspilleren, som på mange punkter minder meget om den, der er at finde i den normale YouTube-app. Layoutet omkring den er dog ændret en del. Lige under afspilleren har du nu tre faner: Detaljer, foreslået og kommentarer.

Læs også: YouTube-appen understøtter nu 60 billeder i sekundet

Søgefunktionen i toppen er optimeret til at fremhæve spil i takt med du skriver titlerne på dem. Det gør det langt nemmere at finde det indhold, som du rent faktisk leder efter. Der er dog intet, der afholder dig fra at bruge Gaming-appen til at se hvilken som helst anden video fra YouTube.

Sådan prøver du YouTube Gaming

Google har endnu ikke offentliggjort appen i Play-butikken, da selve YouTube Gaming-projektet stadig er i sin tidlige fase. Det er kun udvalgte brugere, der har fået tidlig adgang fra Google.

Hjemmesiden APKmirror, som Android Police står bag, har dog allerede fået fingrene i den officielle APK-fil til appen. Det betyder, at du manuelt kan downloade YouTube Gaming herfra og installere den direkte på din Android-smartphone uden om Play-butikken. Det kræver blot, at du tillader installationer fra usikre kilder i indstillinger, så husk da at fjerne fluebenet fra den indstilling efter installationen.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies