YouTube lancerer 360 graders videoreklamer

Efter lanceringen af YouTube-videoer i 360 graders visning følger Google nu op med reklamer, der vises i samme 360 graders tilstand på en helt særlig måde.

YouTube lancerer 360 graders videoreklamer

YouTube kan lade sig gøre udelukkende på grund af reklameindtægter fra annoncører, og efter Google for fire måneder siden introducerede visning af videoer i en 360 grader-tilstand, følger de vigtige reklamer nu med ad samme spor.

Det betyder, at når du ser en video i 360 grader og interagerer rundt omkring i den, kan du midt i det hele blive præsenteret for en reklame, der kredser hele vejen rundt om det 360 grader runde univers.

Læs også: YouTube-appen understøtter nu videoer optaget på højkant

Det hele foregår gennem Googles TrueView-reklameteknologi, som er et element af reklamer, der kan ligge oven på den video, du ser. Du har formentlig allerede set det i normale videoer, hvor en reklame vises i bunden eller i YouTube-appen, hvor en sort popup kan komme med forslag.

For at kunne se reklamerne på den specielle måde, kræver det ifølge blogindlægget enten Googles egen Chrome-browser til webudgaven, hvor du kan navigere med musen eller den officielle YouTube-app til Android og iOS, hvor du navigerer med hjælp fra sensorerne i telefonen.

Læs også: YouTube-appen understøtter nu 60 billeder i sekundet

Det første firma har allerede gjort brug af den nye reklameplatform, og det er den populære amerikanske øl, Bud Light, der bliver reklameret for 55 sekunder inde i videoen nedenfor fra en event, som firmaet arrangerede.

Hvis du få fuld udbytte af videoteknologien, skal du have fat i et sæt virtual reality-briller baseret på Google Cardboard. Disse papbriller er designet til at du kan indsætte din smartphone, som deler skærmbilledet op i to og viser det gennem brillernes linser for at give en 3D-effekt.