Mobilsiden.dk  /   Nyhedsoversigt  /   YouTube understøtter nu 360 graders visning

YouTube understøtter nu 360 graders visning

Nu kan du leve dig ind i dine YouTube-videoer på en helt anden måde med 360° visning på din computer og Android-telefon.

Verdens mest populære videoside, YouTube, introducerer en ny funktion, der lader dig udforske videoerne som var det i virkeligheden. Videoer kan nu optages og uploades i 360°, så du kan se dem på samme måde som du kender det med Street View i Google Maps.

Særligt speciel bliver oplevelsen, hvis du har en smartphone eller tablet i hånden, der kører med Android-styresystemet. Med det indbyggede gyroskop i enhederne registreres alle bevægelser, hvorved du på næsten magisk vis kan udforske alle hjørner og kanter af videoerne ved at flytte rundt med enheden.

Læs også: YouTube - nu for børn

På en computer er det indtil videre kun Google's egen Chrome-browser, der understøtter denne fascinerende visningstilstand. Her har du fire små knapper i hjørnet til at navigere rundt i videoen. Du kan gøre det lidt nemmere ved at bruge tastaturknapperne W, A, S og D i stedet.

Lige nu er det kun en lille serie af videoer, der understøtter visningen i 360°, men Google har sørget for, at du selv kan uploade videoer i dette format. Først og fremmest har du brug for et kamera, der kan optage i 360°. Her har Google implementeret understøttelse for kameraer som Bublcam, Giroptic’s 360cam, IC Real Tech’s Allie, Kodak’s SP360 og RICOH THETA.

Læs også: Gør din Android telefon til gamecontroller

Dernæst skal du køre et særligt script for at give videoklippet det korrekte metadata, men det vil i en nær fremtid blive automatiseret i upload-processen på YouTube.

Indtil da kan du herunder nyde de fem foreløbige videoer, der er lavet til at fremvise den interessante funktion.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies