Mobilsiden.dk  /   Tips  /   10 tips der kan toptune din iPad

10 tips der kan toptune din iPad

Vi har fundet 10 tips til Apples iPad, der kan forbedre brugeroplevelsen for såvel nybegyndere som øvede brugere.

Der er mange indstillinger i iPad, som kan gøre hverdagen lidt lettere og brugen af produktet bedre.

Vi har herunder samlet 10 tips som kan optimere brugen af Apples iPad.


Skærmen

Som standard vil Apple gerne vise dig hvor flot deres iPad skærm kan lyse op, men jo mere lys jo mere batteri bliver der brugt.

Ligeledes er skærmen indstillet til at justere automatisk hvis du f.eks bevæger dig udenfor, men igen bruger det ekstra batteri.

For manuelt at indstille lysstyrken, så åbnes iPad IndstillingerLysstyrke og baggrund.

Her kan det anbefales at fravælge den automatiske justering, og selv vælge et passede niveau for en permanent lysstyrke. Ønsker du at skifte baggrund (wallpaper) på Lås op og Hjemmeskærmen, så kan det også gøres under dette menupunkt.


Meddelelser

Det nye smarte Meddelelsescenter der kom med iOS 5, er som standard indstillet til blive vist en manuel rækkefølge, når der kommer nye meddelelser.

Her er det måske mere logisk at vælge “Efter tid”, og det gøres ved at åbne iPad IndstillingerMeddelelserEfter tid.

Du kan også se en liste over de tilgængelige applikationer som benyttes af Meddelelsescenter, og her kan man enten deaktivere eller  finjustere hver enkel applikation.

Hvis du ønsker at gøre dine meddelelser på iPad’en mere privat, så kan du under hver applikation vælge at deaktivere “Vis på låseskærm”. Når det er deaktiveret, så vil du kun se den røde badge på et ikon, når der logges ind på Hjemmeskærmen. (Hjemmeskærm er der hvor alle ikoner er). 


Bluetooth

De fleste bruger ikke Bluetooth ret meget på deres iPad, derfor er der ingen grund til at spilde batteri på at have det aktiveret konstant. Du kan deaktivere Bluetooth ved at åbne iPad IndstillingerGenereltBluetooth og deaktivere det her.


Spotlight


Det er fint at man kan finde alt på iPad’en med søgefunktionen “Spotlight”, som kommer frem når man slider skærmen mod højre med fingeren

Men hvis der søges på et enkelt ord, så kan der fremkomme ret mange resultater. Du kan deaktivere de ting som du ikke ønsker at søge på, og på den måde få en kort og mere præcis liste over søgeresultatet.

Åbn iPad IndstillingerGenereltSpotlight-søgning og deaktiver dem du ikke har brug for på listen (du kan også flytte rundt på listen, for at prioritere hvilke resultater du ønsker at se først).

Jeg kan anbefale at beholde: Kontakter, Programmer, Musik, Videoer og eventuelt Beskeder hvis du har mange liggende.


Automatisk lås

Sikkerheden skal være tilstede på en iPad, da du sikkert har mange private ting som beskeder, kontakter, billeder, videoer osv. Jeg kan anbefale dig at indstille en automatisk lås der aktiveres efter 2, 5, 10 eller 15 minutter når iPad’en ikke bruges.

Åbn iPad IndstillingerGenereltAutomatisk lås og vælg de minutter der passer dig. Du skal også her indstille en kode på minimum fire cifre under “Lås med kode” og her deaktivere “Billedramme“.

Hvis du ønsker en længere kode end fire cifre, så skal du deaktivere “Enkel adgangskode” og herefter skrive en på op til 12 tal og cifre. 


Lås skærmrotation hurtigt

Som udgangspunkt skal man dobbeltklikke på Home knappen og slide Multitasking i bunden mod højre for at låse skærmens rotation via et ikon.

Det kan f.eks være nyttigt at låse skærmens rotation hvis man ligger ned, hvor skærmen let kan dreje til siderne konstant.

Men i stedet for at skulle bruge Home knappen, så kan man faktisk benytte den lille knap øverst på højre side af iPad’en, som normalt bruges til at aktivere en lydløs tilstand.

Hvis du åbner iPad IndstillingerGenerelt og vælger `Lås skærmrotation´ under de tilgængelige menuer, så kan knappen på siden benyttes til at låse skærmens rotation – hvilket er meget hurtigere. Når det er aktiveret, så bliver ikonet på Multitasking udskiftet med et “lydløs” ikon. 


Emoji-symboler på iPad tastaturet

Du kender sikkert alle de små gule ansigter der smiler, griner eller på anden vis giver udtryk for en stemning.

Med iOS 5 blev det muligt at aktivere dem under indstillinger. Åbn iPad IndstillingerGenereltTastaturInternationale tastaturer og vælg “Tilføj nyt tastatur…“.

Her vælges “Emoji-symboler”. Bemærk at det kun er andre iOS modtagere der kan se dine små ikoner!

Få at benytte dem på iPad tastaturet vælges kloden i venstre side.

 

Skriv en personlig signatur

Når du afsender en e-mail på iPad’en så står der “Sendt fra min iPad“, hvilket er ret upersonligt.

For at oprette en mere personlig hilsen med andre kontaktoplysninger, så åbnes iPad IndstillingerE-post, kontakter, kalendereSignatur. Her kan du skrive lige det der passer din hilsen bedst. 


Visning af navnet på kontaktpersoner

En af de første indstillinger jeg ændrer er visningen af navnet på mine kontaktpersoner.

Som udgangspunkt vises først efternavn efterfulgt af fornavnet. For de flestes vedkommende er det hurtigere at finde en kontaktperson på fornavnet fremfor et efternavn, man måske ikke lige kan huske, og denne rækkefølge kan let ændres.

Åbn iPad IndstillingerE-post, kontakter, kalendere og under menupunktet Kontakter vælges Rækkefølge og For- og efternavn.


Indstil applikationer

Det er sjovt nok ikke mange der ved at man kan indstille nogle af de installerede applikationer under iPad Indstillinger.

De fleste applikationer har deres egen menu med indstillinger, men nogle af dem har yderligere indstillinger der kan ændres under iPad Indstillinger og derefter scroll et stykke ned på første menuside. Vælg de forskellige applikationer på listen, og indstil dem efter behov.

Hvis du f.eks bruger Facebook applikation, og er godt træt af alle de beskeder der popper op på skærmen løbende, så kan mange af disse meddelelser deaktiveres via ovenstående tip.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies