Mobilsiden.dk  /   Tips  /   3 gode råd, når ældre skal have ny mobiltelefon [TIP]

3 gode råd, når ældre skal have ny mobiltelefon [TIP]

Du får her 3 gode råd, hvis din bedsteforælder har bedt dig om hjælp til at købe en mobiltelefon til dem.

Hvis du har en eller flere bedsteforældre, der er kommet langt op i årene, er du nok vant til spørgsmålene om alt det tekniske. Du bliver spurgt om e-Boks, netbank, iPad og den nye vaskemaskine.

Læs også: Doro præsenterer seniortablet ved Mobile World Congress

Mange af vores ældre familiemedlemmer og medborgere overlader generelt helst alt, der lugter det mindste af teknik til de yngre mennesker. Og så sker det, at din gamle mormor gerne vil have en mobiltelefon. Hun spørger dig om hjælp, og inden du farer ud og køber den nyeste iPhone 6, så læs lige med her.

Er telefonens nye ejer svagtseende? Hvis det er tilfældet, er en moderne smartphone meget lidt brugbar med alle dens mange små app-ikoner, lille skifttype og masser af farver. Sørg for at vælge en special-smartphone med ekstra høj kontrast og med få og tydelige ikoner på skærmen. Disse modeller fra Doro er gode valg.

Har telefonens nye ejer svage fingre og led? Så er det ikke en god idé med hverken berøringsskærm eller små taster. Vælg i stedet en traditionel ældremobil med store, tydelige og mekaniske taster.

Beskyt telefonen. Vi kan alle tabe vores mobil på jorden, men risikoen er højere for ældre mennesker, der ikke er lige så stærke længere. Derfor er det vigtigt, at du vælger en ekstra solid telefon - evt. en "håndværkermodel". Du kan også supplere mobilen med et godt cover. Der findes mange steder, hvor du kan handle covers online - et par eksempler er MytrendyPhone.dk og MyPhoneshop.dk. Ellers har butikker som Elgiganten også et stort udvalg, hvis du gerne vil mærke, hvordan coveret føles, inden at du køber det.

Fordelen ved at dine bedsteforældre bliver mobile

Udover at ældre mennesker ofte også gerne vil følge en smule med tiden, er der faktisk også både praktiske og sikkerhedsmæssige årsager til, at det er en god idé at købe en mobiltelefon til dit ældre familiemedlem.

Læs også: Ældre føler sig yngre med teknologi

F.eks. har ovenstående ældremobiler fra Doro indbygget en sikkerhedsknap. Denne aktiveres ved et enkelt tryk, som med det samme sender en alarmbesked til én eller flere pårørende med telefonens aktuelle GPS-placering. En tryghedsskabende sikkerhed, hvis uheldet skulle være ude.

På Mobilpriser.dk finder du her et overblik over priser på Doro telefoner.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies