Mobilsiden.dk  /   Tips  /   5 kamera-applikationer til din iPhone

5 kamera-applikationer til din iPhone

En fotograf fra Politiken har samlet fem kamera-apps, der er uundværlige til iPhone, hvis du vil tage de bedste billeder.

Fotograf ved Politiken, Peter Hove, har gjort sig den ulejlighed at udvælge fem kamera-applikationer, som er et musthave til din iPhone.

Så er der større chance for, at de billeder du får skudt med mobil-kameraet rent faktisk er noget værd.

Som Peter Hove skriver: ”Det bedste kamera der findes, er det du har med”.

Men der findes en lang række apps, hvis hovedformål er at smadre kameraets evne til at tage skarpe billeder, og i stedet får dem til at ligne noget fra farmors fotoalbum. Derfor får du her fem foto-apps, som alle er nogle, fotografen selv har installeret på sin iPhone.

Hipstamatic
Hipstamatic

Hipstamatic

Her er en app, hvis formål er at gøre dine billeder uskarpe.

Du har garanteret set nogle af dine venner poste fotos, der ligner de er taget med et legetøjskamera – det er My Hipstamatic Prints, som billederne kaldes, der er taget med denne app.

Applikationen er ifølge fotografen, Peter Hove, veldesignet, og laver sjove, skæve og kantede billeder. Det er muligt at skifte optik, film og flash.

Hipstamatic koster 12 kroner og kan hentes i App Store.

Camera+
Camera+

Camera+

Denne app giver også mulighed for at lave retro fotos, men applikationens styrke er, ifølge Peter Hove, de mange manuelle indstillinger.

Det er blandt andet muligt at adskille fokusfeltet fra eksponeringsfeltet, hvilket giver mulighed for at lave mere vel-komponerede billeder under svære lysforhold.

Applikationen har også en række 'scene modes', hvor man kan forbedre billedets belysning med en række forudindstillinger, som 'Landskab' eller 'Portræt'.

Camera+ koster 6 kroner i App Store.

almost DSLR
almost DSLR

almost DSLR

Denne app er for den lidt mere øvede iPhone-fotograf.

Indstillingsmulighederne er nærmest uendelige.

Her har du maksimum kontrol over kameraet, men betjeningen kan dog være lidt bøvlet.

Det er derfor ikke denne app du bruger til de hurtige snapshots. Men med lidt øvelse og god tid, kan resultatet blive rigtig godt, melder fotografen, Peter Hove.

almost DSLR koster 12 kroner i App Store.

Panoram 360
Panoram 360

Panorama 360

Som navnet afslører, er der her tale om en applikation, der kan tage panoramabilleder.

Der findes mange panorama-apps, men denne er ifølge fotografen den mest simple.

Billederne tages automatisk i takt med, at du bevæger kameraet, og skulle man få lyst til at dele billederne, er det nemt og hurtigt.

360 Panorama koster 6 kroner i App Store.

Streetmate
Streetmate

Streetmate

Denne app kan kun tage sort/hvid fotos.

Tanken er at overføre det hurtige gadefotografi til din iPhone. Det er muligt at indstille skarphed, kontrast og tone.

Derudover kan man vælge mellem 28-, 35-, eller 50mm optik.

Det beskærer blot billedet automatisk, men kan være en fordel, hvis man som fotograf er vant til 24x36 formatet fra et analogt spejlrefleks kamera.

Streetmate koster 12 kroner i App Store.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

18-11-2011 09:04:17

Men hvorfor har han ikke smidt nogle billeder med så man kunne se hvordan det blev ?

Og det billed galleri der er med til artiklen, viser jo egentligt også meget godt at det mere er fotografen, end hans kamera der tager gode billeder.

0 0
Rallerbabz 17-11-2011 16:37:52

Som Android bruger, må jeg dog stadig erklære mig enig med David E.

Der er intet i vejen med denne artikel, imodsætning til den groteske anmeldelse af iPhone 4S.

Det hænder også at der kun er en artikel omkring app's til Android.

Desuden er Market og App Store ikke det samme, og appsne kan dermed variere.

0 0
Jan Ålund 17-11-2011 14:21:56

Hvorfor ikke lave jeres egne artikler ;) og måske lige revudere Mays sponsor aftale med Apple så hun kan skrive om kamera-applikationer generalt i stedet for at enspore det til iPhone.. lidt absurt teater he he

0 0
Anker 19-11-2011 10:34:48

Så køb da en iPhone hvis du vil have de bedste apps! Hader at høre på android nørderne altid skal kommentere negativt om artikler vedr. iPhone. Er i misundelige over at apps til jeres Plastic Phones ikke er ligeså fremtrædende ?. Haha ved godt i bliver sure nu. Men nååår så sødt kan jeg kun sige.. Håber nogle trøster jer og ligger en iPhone under jeres juletræ i år ;-)

0 0
David 19-11-2011 11:48:52

Jeg giver dig ikke ret i at iPhone har de bedste apps, men jeg giver dig ret i at mange Androidfans herinde er ulidelige at høre på.

0 0
David 17-11-2011 14:44:37

Det giver jo ikke mening at lave en artikel om kamera programmer generelt. Nu er denne artikel om iPhone apps, og det er vel fint nok? Man kunne selvfølgelig også lave en for Android, men så igen, der er så mange forskellige kvaliteter af kamera, så det giver ikke rigtigt mening.

0 0
Jan Ålund 17-11-2011 14:51:07

Hvorfor giver det ikke mening at lave en generalt? og hvad har apps med kvaliteten af kamera at gøre?

Du bliver nød til at argumentere en smule bedre hvis jeg skal syntes det er ok at lave så svag og dårlig artikel.

0 0
David 17-11-2011 15:20:22

Fordi der sjældent er noget sjov ved at sidde at læse om at Apps generelt kan manipulere med billeder, det er da langt sjovere at se noget konkret. Og en artikel der blander apps ind fra forskellige kamera apps på tværs af platforme er ligegyldig, denne artikel er i det mindste sjov hvis man har en iPhone.

0 0
Jan Ålund 17-11-2011 18:43:35

Så du mener ikke at hvis man havde taget android apps og wm7 med at den ville være mere interessant. Jeg syntes det er trættende at mobilsiden.dk skriver så dårligt af fra en andens artikel og igen viser en stor kærlighed til iPhone

0 0
Svend Ole Nielsen 18-11-2011 00:39:02

Du kunne jo passende komme med et forslag om apps man bare må have på en Android. Så er den ged da vist barbaret. Eller evt. kameraapps som man bare må eje. Men som David skriver så ender du højst sandsynligt op med en mængde apps der opfører sig forskelligt på baggrund af hardwaren....

0 0

Om brug af cookies