Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Børst dig til frisk optik på HTC One [TIP]

Børst dig til frisk optik på HTC One [TIP]

Lommekompagnongens kamera tager imod knubs i hverdagen, men der er råd for at udbedre de små skader

Din HTC Ones optik ender ofte med at være bordvendt for at undgå skærmskader. Heldigvis udstyrer flere og flere producenter det bagvendte kamera med stærke glas, for at kunne modstå dagligdagens klør og ridser.

Der er dog mere til det end som så. Selve kameralinsen gemmer sig bag et stærkt glas, hvor man gerne vil undgå ridser for billedets skyld.

Læs også: Apples safirglaspartner bestod af kaos

Hvad mange ikke ved er, at uden på glasset findes en tynd belægning, også kaldet coating, på mange mobiltelefoner. Dette har til formål at eliminere et overbelyst billede, fedtfingre og genskind der kan forekomme.

Desværre svinger kvaliteten af denne coating, og smartphones som HTC One M7 og M8 har før fået hug for at besidde en mindre kvalitetsrig belægning. Dette betyder at anti-genskindet gennem kortere tid kan blive slidt af, hvilket forringer kameraoplevelsen.

Frisk start

En dagligvare der er at finde i alle husstande, kan dog bruges som våben mod denne uambitiøse belægning – tandpasta.

Læs også: Bliv klogere på smartphoneglas med Mythbusters

Hvis du ønsker at fjerne ujævnheder i coatingen, kan du armere dig med en mikrofiber-klud og Colgate. Fremtving en lillebitte mængde tandpasta på kluden, svarende til cirka en fjerdedel af en lillefingernegl, og masser det i cirkelbevægelser på kameraet, hvorefter det aftørres med den rene del af kluden.

Det mundopfriskende middel har nemlig en skurrende effekt, og ejer du det absolut fineste vandslibepapir, kan dette også anvendes.

NB!: Ved at gøre dette fjerner man coatingen fuldstændig, og fremtidens fedtfingre vil være nemmere at se på kameralinsen. Hvis du vil forsøge dig med tricket er det på eget ansvar.

Telefonen der er anvendt i dette forsøg er en HTC One M7.

En beskadiget coating kan ses ved eksempelvis aftenbilleder med gadelamper. Lysene vil danne lange stråler eller store stjerner på det endelige billede, samt overbelyse og udviske farverne.

Billederne herunder er henholdsvis før og efter.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kurt L Andersen 14-03-2015 08:02:26

"Lommekompagnongens" Hvor har i fundet det ord henne og hvordan udtales det lige ;)

4 1
Dan Molberg 14-03-2015 10:08:14

Ja, det ekstra g gør det et ret underligt ord:D

4 1

Om brug af cookies