Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Det skal du gøre, når du finder en mistet mobil [TIP]

Det skal du gøre, når du finder en mistet mobil [TIP]

Har du fundet en herreløs telefon eller smartphone? Sådan finder du dens ejermand.

Sommermånederne nærmer sig og med dermed er det højsæson for udendørs aktiviteter.

Sport, festivaler, løse klæder og shortslommer betyder dog også højsæson for mistede smartphones - og skulle du finde en af slagsen, er der flere gode måder at få returneret telefonen til dens ejer.

Herunder kan du se hvad du skal, og ikke skal, gøre når du finder en herreløs mobil eller smartphone.

Se også:  iPhone til service? Sådan slår du Find my iPhone fra [TIP]

Sådan genfinder du en telefons ejer

1. Hold telefonen i live
Det allermest sandsynlige er, at telefonens ejer vil forsøge at kontakte dig telefonisk eller via en besked. Har du mulighed for at lade telefonen op, bør du gøre det, da det giver ejermanden eller kvinden mere tid til at kontakte dig.

Sørg for at lyden er slået til og tjek jævnligt telefonen for indkommende opkald eller ’Find min smartphone’ beskeder på låseskærmen.

2. Aflever den (måske) tilbage til findestedet eller politiet
Har du ikke tid eller mulighed for at genfinde telefonens ejer, bør du, om muligt, aflevere telefonen til det sted, hvor du fandt den.

Her er det dog op til dig at vurdere, hvorvidt det er sandsynligt, at nogen vil tage sig af at finde ejermanden. Er du det mindste i tvivl, bør den i stedet indleveres hos dit lokale politikontor.

3. Find SIM-kortnummer og kontakt operatøren
Er telefonen slukket, eller har de ovenstående råd fejlet, kan du genfinde ejeren igennem SIM-kortet. På SIM-kortet kan du finde påtrykte oplysninger om hvilket teleselskab telefonen er registreret hos.

Ring derfor til operatørens kundeservice og oplys dem det 16-ciffrede SIM-kort nummer. Derefter vil teleselskabet kontakte telefonens ejer og finde den bedste mulige løsning for at genforene ejer og mobil.

Bemærk, at SIM kortet kan være godt gemt inde i mobilen enten under batteriet eller i en lille skuffe på mobilens side. Du skal ofte have fat i en udfoldet papirclips for at skubbe SIM-lågen ud af mobilen.

Det skal du ikke gøre
Har telefonen ikke nogen låseskærm, kan det være fristende at slå telefonens kontakter op for at genfinde ejermanden eller kvinden igennem deres mest benyttede kontakter. Denne metode kan virke, men udgør et brud på privatlivet – det bør derfor frarådes.

Læs også:  Android-brugere kan nu hjælpe andre med tabte mobiler

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies