Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Du sparer ikke batteri ved at lukke apps på din iPhone [TIP]

Du sparer ikke batteri ved at lukke apps på din iPhone [TIP]

Mange iPhone brugere tror, at når de lukker alle deres apps, så holder batteriet længere. Faktisk er det lige modsat.

Multitasking på iPhone 6 Plus
Multitasking på iPhone 6 Plus
Foto: Mobilsiden.dk

Der var engang for længe længe siden, hvor det gav mening at lukke apps, der lå og kørte i baggrunden på din iPhone. Det gav mening fordi man sparede en smule strøm, og din iPhone føltes igen lidt hurtigere. Den tid er heldigvis forbi. Men behøver ikke længere at gøre dette, og det har man ikke behøvet det længe. Dog ser jeg dagligt folk, der gang på gang lukker alle deres apps på deres iPhone... selv SMS programmet. Hvorefter de åbner det igen 2 minutter senere. De tænker selvfølgelig, at de sparer batteri ved det, men faktisk så kan det i mange tilfælde være lige modsat.

Læs også: 10 tips til at spare strøm på din Android-telefon

Lad iOS styre dine apps

Styresystemet på din iPhone (også kaldet iOS) er med tiden blevet mere intelligent, og én ting det gør rigtig godt er, at styre hvilke apps der må køre i baggrunden, og derved bruge din telefons RAM. Myten går på, at når du lukker dine apps på telefonen, så ligger de ikke i baggrunden og bruger strøm. Sådan hænger det ikke sammen i realiteten. iOS holder hele tiden styr på de apps der kører i baggrunden, og lukker automatisk apps ned efter kort tid, hvis der ikke er brug for dem, eller hvis der skal frigøres RAM.

Når du har brugt en app og du derefter trykker på Home knappen, så bliver den app automatisk suspenderet af styresystemet og stopper med, at bruge processoren i din telefon. Derved sluger den ikke længere strøm. Der er selvfølgelig undtagelser til dette, såsom musik apps hvor du aktivt lytter til musik. En app som den vil først blive suspenderet når den ikke er i brug. Men som grundregel behøver man ikke bruge værdifuld tid på, at lukke apps i iOS - systemet klarer det hele for dig.

Det eneste tidspunkt hvor
det giver mening, at lukke en
app ned, er hvis app'en fryser


Det kan nogle gange se ud som om, man har mange apps kørende i baggrunden, når man får dobbelttrykket på Home knappen. Men man skal huske, at multitasking vinduet også viser apps, som styresystemet forlængst har lukket ned. I stedet er det nu bare en genvej til app'en, og altså ikke noget der aktivt kører i baggrunden.

Det eneste tidspunkt hvor det giver mening, at lukke en app ned, er hvis app'en fryser eller opfører sig underligt.

Du sparer strøm ved IKKE at lukke apps

Når du lukker en app på din iPhone, så fjerner du den fra telefonens RAM. Dvs. at når du skal bruge app'en igen, så skal telefonen bruge processorkraft på, at åbne app'en op på ny, og derved bruge mere strøm. Hvis app'en i stedet stadig lå suspenderet i telefonens RAM, vil den kunne være aktiv på et splitsekund - og samtidig åbner dine apps nu meget hurtigere, win/win.

Styr hvilke apps der må køre i baggrunden på din iPhone.
Styr hvilke apps der må køre i baggrunden på din iPhone.
Foto: Mobilsiden.dk

Få styr på hvilke apps der må køre i baggrunden

Du kan på din iPhone selv være med til, at bestemme hvilke apps der må køre i baggrunden og derved spare strøm. Gå ind i indstillinger og vælg menupunktet "Generelt". Herefter finder du "Opdater apps i baggrunden" og trykker på den. Du får nu en liste med dine apps. Dem der er markeret med en grønt, er dem din telefon tillader, at køre i baggrunden. Hvis du har nogle apps, som du ved ikke behøver baggrundsaktiviteter, så kan du her slå det fra. Ved fx ikke at lade Facebook køre i baggrunden, kan man spare en hel del strøm.

Læs også: Apples event næste uge: det kan du forvente

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies