Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Få batteriet til at holde længere

Få batteriet til at holde længere

Her er ti råd til, hvordan du får mobilen til at holde strøm længere.

De moderne mobiltelefoner er sultne på strøm, og skal stort set oplades hver nat.

Men ved at være opmærksom på en række enkle ting, kan der trækkes mere tale- og standbytid ud af mobilen.

Vi har samlet ti gode råd som giver mobilbatteriet et længere liv i dagligdagen.

Hovedreglen er: Benyttes det ikke skal det slås fra.

1. Sluk Bluetooth

Når Bluetooth ikke anvendes, skal funktionen slås fra.

Mange mobiltelefoner bruger ekstra og unødig strøm fra batteriet, når Bluetooth er slået til.

2. Drop 3G-nettet

Det er dejligt, når internetforbindelsen på mobilen er lynhurtig, men hastigheden sker på bekostningen af strøm.

Derfor er det en fordel at slå 3G fra i mobilen og lade den køre på det gamle 2G-mobilnet. Du vil opleve en markant forbedring af strømmen på batteriet, og det har ingen indflydelse på hverken talekvalitet eller sms-beskeder.

Se under "Indstilling" i mobiltelefonen for at finde funktionen.

3. Skru ned for lyset

Skærmen bruger ofte ret meget strøm. Jo mindre lys du har i skærmen, jo mindre strøm bruger mobilen.

Der er også strøm at spare, hvis du aktiverer lysføleren i mobilen (såfremt den har en sådan). Lysføleren tilpasser lysstyrken til omgivelserne, og giver stor besparelse.

4. Sluk lysdioderne

Mange mobiltelefoner har lysdioder, der indikerer mistede opkald eller sms-beskeder.

Kan dette deaktiveres er det en fordel.

5. Pas på mobilen ikke bliver for varm

Temperaturen er udslagsgivende for elektronstrømmen i et elektrisk kredsløb.

En høj temp. giver en større aktivitet hos elektronerne, hvorfor et batteri hurtigere bliver drænet for strøm, hvis batteriet befinder sig i en omgivelses temp. på f.eks. 25 grader, end hvis batteriet befinder sig i et miljø med en omgivelses temp på -5 grader.

Så sørg for mobilen ikke bliver alt for varm.

Det er også vigtigt for batteriet levetid, at det ikke aflades helt. Optimalt for et LiOn batteri er, at bruge 25 procent, inden det oplades igen.

6. Drop vibration

Vibratoren ved beskeder eller opkald er i mange tilfælde rigtig fin - men den bruger også strøm. Drop vibration når det ikke er nødvendigt.

7. Lad mobilen sove i fred

Når du deaktiverer tastaturlåsen for at tjekke klokken eller indkomne beskeder vågner mobiltelefonen.

Det betyder, at skærmen og andre funktioner vækkes fra dvalen, og strømforbruget stiger. Vil du spare strøm, så nedsæt det antal af gange du tjekker mobilen.

8. Sluk trådløst netværk

Som med Bluetooth bruger mobilen også strøm, når det trådløse netværk (WLAN) er tændt. Sluk det, når det ikke benyttes.

9. E-mail bruger strøm

Når mobilen er sat op til at modtage mails automatisk suges strøm ud af batteriet - også når der ikke er kommet mails. Slå automatisk hentning og pushmail fra, når du har brug for længere batteritid.

10. Er GPS slået til?

Mange nye telefoner benytter andet GPS til at give den aktuelle vejrudsigt for området du befinder dig i. Super smart funktion - men også strømkrævende.

Har du andre forslag til, hvordan man får mobiltelefonen til at holde strøm længere, så kom gerne med en kommentar herunder.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Tommy 04-04-2011 19:59:21

Jeg bruger Nokia situations - man kan få det på betalabs og ellers kommer det sikkert i en kommende updatering, men der kan man slå en dle funktioner til/fra.

Jeg har sat den op så min N8'er er på lydløs fra kl 23-07 og kun gsm er sat til (altså wifi, bluetooth mv er fra). Når den via gps finder ud af at jeg er hjemme så er wifi og bluetooth sat til - ligeledes på kontoret, Jeg er endvidere så heldig at vores mødelokaler er samlet et sted og så har jeg gjort så den automatisk går på lydløs.

Mails bliver hentet fra 9-22 i hverdagen, men i weekenden bliver der kun søgt efter nye mails hver 5te time.

0 0
Erik 27-10-2009 13:24:05

Ja ja det er jo meget godt man kan slukke for det hele, men men vi har jo mobilselskaber som i den grad er bedøvende ligeglade med deres kunder. Blandt andet 3 kan ikke holde fingerne fra den Software som foreksempel SonyEricsson har på deres telefoner. Har man en C905 og uheldigvis har købt den hos 3, så kan man ikke slukke for noget som helst, og telefone æder strøm som om den fik penge for det. Jo jeg ville gerne slukke, og har kæmpet en kamp for at få dem til at lade være med at rode med softwaren, og nej jeg skal ikke sørger for den er unbranded det er da dybt godnat man selv skal sørge for dette, telefonerne skal bare have den software som producenter lever, ingen skal pille ved den.
Efter at have droppet 3´s telefoner, har jeg en telefon der holder 4 dage med batteri, havde de været en 3 telefon så det maks 1-2 dage, testet og afprøvet med samme mærke C905 fra SonyEricsson

0 0
SPN 24-10-2009 13:12:18

Det er jo ikke der problemet ligger, - at man bare slukker for det hele, - og kun bruger mobilen som telefon og intet andet!
- Det er jo heller ikke det fabrikanterne alene reklamerer for, vel?
Der er radio, lommebog, kalender, e-mail, skridttæller, GPS, motionsprogrammer, "walk-man", timer, regnemaskine, spil og jeg kunne blive ved meget længere endnu.
Tag f.eks. skridtælleren og et motionsprogram som "walkmann"-funktionen, så skal disse være tændt sammen med GPSen, når man går sig en motionstur 1,5 til 2 timer.
Så er batteriet i min C905 også nærmest helt fladt bagefter, og skal lades op, for ellers risikerer jeg ikke at kunne modtage telefonopkald grundet manglende strøm.
Jeg spiller ikke særlig højt på "walkman", så det er ikke her strømmen sluges voldsomt.
spørgsmålet er; Hvad skal vi med alle disse brugsfunktioner, når fabrikanten lægger et sølle underdimensioneret batteri i telefonen?
Nogle fabrikanter har indset dette, og har lagt et batteri med større kapacitet i deres mobiler, men SE kan overhovedet ikke finde ud af det.
De sparer til gengæld omkostningen ved at få produceret et passende større batteri til deres mobiler, og bruger blot en gammel model, som de kan få endnu billere grundet masseindkøb.
Det sidste nye er, at de nu også samtidig satser på at hæve priserne på deres mobiler.
Alle andre sænker priserne, også dem med en fornuftig batteripkapacitet til alle de funktioner de har indlagt.

0 0
Henrikmand 21-10-2009 08:36:21

Desværre er en del af de uoriginale batterier med fantastiske specifikationer produceret steder, hvor man ikke tager det så højtideligt hvad man skriver på etiketten på et batteri.

Hvis du har købt et 1250 mAh batteri som yder 20% mindre, end det originale 1120 mAh, så kan du roligt regne med, at det nye "superbatteri" kun er på ca. 900 mAh.

Og du kan også roligt regne med, at du er blevet snydt... Desværre :o(

Men pris og kvalitet følges ofte ad.

0 0
Mobilsiden.dk 21-10-2009 10:25:57

Ikke for at lyde sur - men hvis jeg har givet over 4.000 for en ny telefon, ville jeg under ingen omstændigheder eksperimentere med uorginale batterier...

0 0
Kasper 21-10-2009 10:38:44

Det lyder overhovedet ikke surt, vi er her jo for enten at dele eller modtage viden om produkterne. Kan ikke sige andet end nu er jeg da blevet klogere lige på det punkt.

Vil du give en komment på det ang nettet jeg havde spurgt om inde under satio mobilen

0 0
Kasper 20-10-2009 13:23:34

Kan det ikke hjælpe hvis man finder et batteri med flere mAh? Altså hvis der fx er 1000 mAh li-polymer i telefonen fra fabrikken, og man så køber et nyt batteri med 1500 mAh li-polymer?

Er dette noget der virkelig kan forbedre batterilevetiden? Eller er jeg helt galt på den?

0 0
John 20-10-2009 16:14:19

Der er ingen garanti for at du får længere batterilevetid. Jeg købte et uoriginalt 1250 mAh batteri som erstatning for det originale 1120 mAh til min Sony Ericsson P1i. Jeg vil tro batteritiden blev ca. 20-25 % dårligere med det uoriginale batteri.

0 0
Mobilsiden.dk 20-10-2009 13:30:25

Det er klart, at hvis du køber et batteri med flere mAh så har du mere driftstid. Men det vil jo så kræve, at det passer i mobilen...

0 0
Kasper 20-10-2009 13:38:28

Ja selvfølgelig, det er stadig ang Satio mobilen har skrevet en kommentar derinde i dag. Men du kan se på dette link at den skulle passe, under navnet Idou:

http://www.mytrendyphone.dk/shop/batteri-kompatibel-sony-9294p.html

0 0

Om brug af cookies