Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Få lydløs tilstand tilbage i Lollipop [TIP]

Få lydløs tilstand tilbage i Lollipop [TIP]

I Android 5.0 Lollipop er der ikke længere fra Googles side en lydløs tilstand, men den kan fås frem igen

Med Android 5.0 Lollipop har Google gjort en masse gode ting for styresystemet, men amerikanerne har også fjernet muligheden for lydløs tilstand. Savner man den, er der dog en vej udenom.

Ved at slå prioriterede afbrydelser til, så kan du nemlig få samme oplevelse, som i den tidligere lydløse tilstand, og det er ikke svært at slå til.

Læs også: OnePlus klar med Lollipop næste måned

Under indstillingerne finder man 'lyde og meddelelser', og under denne fane kan man trykke på 'afbrydelser'.

Her får man muligheden for at vælge, hvilke afbrydelser der må komme igennem - altså hvad der må afbryde den slukkede skærm - og her skal det kun være prioriterede afbrydelser, der må forstyrre.

Læs også: Android 5.0 Lollipop klar til Samsung Galaxy S5

Man får mulighed for at vælge, hvilke afbrydelser der skal ses som prioriterede, men hvis ingen af dem krydses af, så vil kun ting som ens alarm komme igennem. På den måde er man tilbage til den kendte lydløse tilstand.

Muligheden for at slå prioriterede afbrydelser, som reelt er den lydløse tilstand her, til og fra fra informationspanelet er der også - den skal bare tilføjes til de aktive knapper.

Tak til VanAnh for tippet!

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

xmkv 19-01-2015 14:22:44

Har Lollipop gp LG G3. Kan slet ikke finde den vej ind som beskrives her (har endda skiftet sprog til dansk for at være sikker). I indstillinger - både som listevisning og fanevisning - hedder sektionen "lyd", ikke "lyde og meddelelser". Intet menupunkt derunder hedder "afbrydelser" ..?

Androidversion 5.0, S/W-version V20f-EUR-XX

0 0
Jesper 19-01-2015 14:21:34

Tak for info! Den har jeg ledt efter! Det ærgrer mig dog, at man ikke kan automatisere den, således at man kan få den til at slå til og fra i nogle af brugeren fastsatte tidsintervaller.
På KitKat kunne man aktivere den fra f.eks. kl. 23:00 - 07:00. I Lollipop skal man manuelt slå den til og fra. Det er øv!

0 0
Dan Molberg 19-01-2015 11:54:44

Nu kan jeg se i bruger S5 screenshots, S5 har da lydløs tilsatand i Lollipop, tror man mener blokeringstilstand?

4 1
Van Anh Nguyen 19-01-2015 13:49:02

Det kan være, men den er ikke til at finde på min SGS5 :)
Rigtige mange andre mobiler (ik nødvendigvis samsung) mistede netop dén funktion. Blokeringstilstanden findes stadig under ''afbrydelser'' som nævnt i artiklen.

1 1
Dan Molberg 19-01-2015 14:13:04

Den er der stadig, som jeg har skrevet til dig andet sted, "afbrydelser" er en billig udgave af "blokeringstilstand", som så alternativt kan give et hurtigt alternativ til "lydløs", uden at have den samme funktion.

2 1
Brian Andersen 19-01-2015 16:03:17

Jeg forstår ikke rigtig.. før lollipop kunne jeg trykke på "lyd" og få den i lydløs, ingen vibration. Hvor finder jeg det henne nu ?

1 0
Dan Molberg 19-01-2015 16:30:57

Andre widgets.

1 0
xmkv 20-01-2015 12:23:41

Dan, kan du nævne én eneste widget, der har "overlevet" Lollipop-ændringen? Jeg har kigget i Play Store, og alle de højest ratede "silent widgets" har fået problemer, kan jeg se af bruger-feedbacken efter Lollipop

1 0
Dan Molberg 21-01-2015 00:29:21

Kan nævne flere, men den bedste er nok https://play.google.com/store/apps/details?id=com.cabooze.buzzoff da den kan noget blokeringstilstand kunne; tidsinterval. Men den aller bedste er uden tvivl Tasker, da den kan man få til at gøre præcist som man vil.

3 0
Van Anh Nguyen 20-01-2015 13:09:34

xmkv: hvis du har en LGG3, så kan du snild google dig frem til det, da jeg ved at LG har en løsning på det lignende den metode nævnt i artiklen. Men har du måske prøvet app'en ''Android Tasker'' som Dan foreslog? Måske er du heldig at den virker.

Jeg har også forgæves prøvet alle widget i Play Store, men det er umuligt at benytte sig af en funktion der ikke findes i Lollipop. Så enten har Dan ikke Lollipop update ellers også er han en af de få heldige der ikke har mistet sin endnu.

1 0
xmkv 20-01-2015 15:39:28

Hej Van Anh, kan du hjælpe med at finde løsningen til LG G3? Jeg har ikke fundet den rigtige søgestreng. Mange tak på forhånd!

Jeg har downloadet Tasker, men så vidt jeg kan se er den bedst til at lave tasks, der fx slukker for lyden om natten, Også nyttigt, men jeg har brug for noget i retning af en helt simpel toggle-knap, der lader mig cykle mellem 1) lyd, 2) vibration og 3) lydløs (inkl nul vibration). I gamle dage var denne på volumenknappen, nu vil jeg endda nøjes med en widget på forsiden. Hvis bare jeg kan stole på lydløs-knappen, før jeg går ind i et møde eller et foredrag. Jeg synes virkelig at det nuværende setup med Priority er meget lidt intuitivt ...

1 0
Van Anh Nguyen 20-01-2015 16:22:05

Hej XMKV.
Jeg har fundet frem til en app der hedder Silent Mode Lollipop Widget ( https://play.google.com/store/apps/details?id=com.sunrise.silentlollipopwidget ) som er den eneste der har virket på min SGS5. Når lydløs tilstanden er slået til gennem den widget ser det ud til at virke, men den første besked der kommer gennem FB messenger vibrer, men ikke de der komer efterfølgende (underligt)
Jeg har ikke haft mulighed for at afprøve på en LG før min bror kommer hjem (hans en LGG2 uden Lollipop). Tror du nok skal afprøve den inden du går til møde :)
Håber den virker på din LGG3. :) Du må lige vende tilbage hvis det ikke gør. :)

1 0
xmkv 20-01-2015 23:27:08

Hej igen!

Det virker ikke HELT efter bogen. De 3 toggle-ikoner [SOUND]/[SILENT]/[VIBRATE] cykler fint rundt, men man kan ikke stole på ikonets udseende ..! Der kommer en popup-tekst efter hvert tryk, som er mere pålidelig end widget'ens udseende:

1) [SOUND] giver det ønskede "Ringer unmuted, restoring media volume"
2) [SILENT] giver *først* "Ringer muted, muting media volume", og et splitsekund senere "Ringer unmuted, restoring media volume"
3) [VIBRATE] giver "Ringer muted, muting media volume"

Og selv disse er ikke helt pålidelige. Det har tilsyneladende betydning hvilken app man kommer fra, om man har trykket på toggle-knappen flere gange i træk eller ej - eller noget helt tredje. Jeg har ikke fundet ud af det ...

Når man ikke kan stole på widget'ens udseende, og Android's egne ikoner i toppen ikke følger med, er det lidt for omstændeligt at bruge den.

Men som du selv er inde på: Det er svært at reintriducere en funktion der ikke findes i Lollipop .. :(

1 0
Van Anh Nguyen 21-01-2015 00:18:41

Hejsa, jeg er ked af det ikke virkede for dig. Det er ret svært for mig at finde en løsning, når jeg ikke har en LG at gå ud fra, men kun min S5. Mit sidste bud ville være at kigge denne artikel igennem; http://www.androidpit.com/android-5-0-lollipop-silent-mode
Se videoen, måske er der lys for enden af tunnellen.

jeg vil vende flux tilbage ligeså snart jeg får fingeren i en LG og har en løsning :)

3 0

Om brug af cookies