Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Fem Facebook-tips til HTC Desire og Legend

Fem Facebook-tips til HTC Desire og Legend

Facebook er dybt integreret i Desire og Legend. Her er fem tips til, hvordan du får det optimale udbytte af funktionerne.

Allerede ved den allerførste opstart af mobilerne HTC Desire og Legend stifter man bekendtskab med Facebook.

I lighed med angivelse af en Google Gmail konto, er det også muligt at hæfte mobilen sammen med Facebook - efter indtastning af brugernavn og adgangskode er hele opsætningen udført.

Nu vil mobilen forsøge at matche dine kontakter på telefonen med Facebook-vennerne. Hvis navnet er helt ens, indsættes automatisk et billede af personen, samt fødelsdagsdatoen i kontaktinformationen.

Efter dette setup er mobilen parat til at anvende en række smarte Facebook-funktioner.

Det mest basale er naturligvis i programmet FriendStream, at opdatere sin egen statusbesked - men integrationen er meget dybere end det.

1. Find Facebook-venner i kontakter

Under "Personer" i menuen vises alle dine kontaktpersoner på mobilen. Når kontaktlisten står på "Alle" er det muligt at bestemme, hvilke kontaktlister der indgår i den samlede oversigt.

Tryk "Menu" + "Vis" og sæt kryds ud for de lister som skal indgå.

Sætter man f.eks. kryds i "Facebook" og "SIM" vil kontaktoplysningerne fra både SIM-kortet og Facebook-kontoen vises i den samlede kontaktoversigt.

Ønsker du ikke Facebook-vennerne permanent i kontaktlisten, er det muligt fra "Alle"-oversigten, at vælge ikon nummer tre i bunden med navnet "Onlineadressekartoteker".

Når der herunder klikkes på Facebook-ikonet, åbnes en særlig kontaktliste med vennerne, og såfremt der er angivet et telefonnummer, kan den enkelte person ringes direkte op fra denne liste.

2. Se en vens Facebook-billeder og status-update

Vælges en kontaktperson fra "Alle"-listen giver det fjerde ikon i rækken (Opdateringer og begivenheder) en liste over personens nyeste statusupdates.

Det femte ikon hedder "Billeder". Herunder kan der bladres rundt i personens Facebook-billedemapper.

Ved at klikke "Menu" + "Opdater" indlæses de seneste nye informationer.

3. Genvej til Facebook kontakter

På en af de syv forside-skærme kan der tilføjes en genvej til en Facebook-kontaktliste.

Start med at finde en ledig plads på skærmen, og hold fingeren to sekunder på et tomt sted. Fra menuen der kommer frem vælges "Mappe" + "Facebooks telefonbog".

Nu har du en mappe på den valgte forside-skærm, som åbner en særlig Facebook-kontaktliste.

Her ses delefunktionen ved et foto
Her ses delefunktionen ved et foto

4. Del billederne på Facebook

De billeder, som mobiltelefonen indholder, kan deles med vennerne på Facebook - direkte fra mobilen.

Åben fotoalbummet "Billeder" fra menuen og find et billede, der skal deles. Tryk på billedet så det åbner i fuld skærm.

Tryk "Menu" + "Del" + "Facebook for HTC Sense". Nu ser du billedet med et tekstfeltet. Et tryk på feltet giver mulighed for at skrive en billedetekst. Fjern nu skærmtastaturet og tryk "Overfør".

Efter få sekunder er billedet tilgængeligt for vennerne på Facebook.

Herunder ændres opdateringstiden for Facebook
Herunder ændres opdateringstiden for Facebook

5. Opdater Facebook hver time

Som udgangspunkt er Facebook integrationen sat op til at opdatere oplysningerne hver anden time. Det er dog muligt selv at tilpasse intervallet.

Fra forsiden vælges "Menu" + "Indstillinger" + "Konti og synkronisering" + "Facebook for HTC Sense". Under punktet "Kontoindstillinger" + "Opdateringsfrekvens" kan det angives. hvor tit Facebook skal opdateres.

Intervallerne er fra én time til én gang om dagen.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Sten Elvekjær 07-05-2010 13:27:56

Har fundet ud af det....

0 0
Sten Elvekjær 07-05-2010 12:47:18

Har lige installeret 5 Widget på min nye Legend men oppe i toppen til venstre er der 5 pile der peger ned af, dem er jeg meget træt af at se på, kan de fjernes, og hvordan..??

0 0
Visky83 05-05-2010 15:58:34

Hej,
Jeg har for nyligt købt en HTC Legend og er meget glad for den. Jeg har integreret mine facebook-venner i tlf.bogensom tip1 (bilede 3/4) dvs. fuld integration. Men når jeg kigger på flere af mine facebook-venner på mobilen så siger den: "Brugeren har ikke noget album at vise". Jeg undrer mig over hvordan det kan være idet jeg godt kan se deres albums hvis jeg går på facebook fra min bærbar, så det er jo ikke fordi de har skjult dem! Nogen som ved hvorfor??

0 0
Kaare 05-05-2010 14:32:07

HTC's integrering af facebook i telefonen er super lækker - man skal dog bare være opmærksom på at der er en MEGET alvorlig bug i softwaren!

Hvis en eller flere af ens venner på facebook har oplyst mobilnummer, men skrevet en tekst i stedet, f.eks. "spørg mig", så bliver HTC softwaren forvirret og vil vise ALLE sms'er modtaget fra numre man ikke har gemt i telefonen som én af disse personer fra facebook!

Dvs. hvis man ikke har indkodet f.eks. telmores voice mail nummer og man får en besked fra denne, så vil det se ud som om at det er ens ven fra facebook der har skrevet den. Det vil heller ikke være muligt at se det rigtige nummer som har skrevet beskeden.

Den eneste løsning pt. er en af disse tre:

1. Slå facebook sync fra på mobilen.
2. Få dine facebook venner til at oplyse korrekt mobilnummer eller helt at fjerne det.
3. Slet de venner på facebook som foresager problemet.

0 0
Søren 08-05-2010 08:53:30

Jeg har altså flere venner der har skrevet sådan, fx "spørg mig", "rager ikke dig" osv. Men jeg har ikke det problem du snakker om, den viser bare nummeret, og ikke noget med personen. Så det kan altså ikke være en bug i htc softwaren...

0 0
Kaare 09-05-2010 18:26:14

Jo det er en bug - på alle HTC Desire og Legends. Denne bug forekommer KUN hvis du benytter facebook sync i din kontaktliste på telefonen. Fejlen er bekræftet af bruger overalt i verden og HTC har selv bekræftet fejlen og at de arbejder på en software update for at rette fejlen.

Du kan evt. læse mere her:
http://androidforums.com/htc-desire/61560-sms-incorrect-contacts-issue.html

0 0
Søren 09-05-2010 21:34:15

Lyder underligt... Hverken mig selv, eller min lillebror har det problem, og vi har begge sync'et facebook... har prøvet at få den til det, men fejlen er der bare ikke.. hverken på min, eller min brors...

0 0

Om brug af cookies