Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Fem fakta om brug af mobilen på ferien

Fem fakta om brug af mobilen på ferien

Det er dyrt at bruge mobilen mens man holder ferie i udlandet. Her er fem fakta om mobilbrug på ferien.

Så snart flyet er landet på din feriedestination bliver brugen af smartphonen i lommen et ualmindeligt dyrt bekendtskab, særligt hvis ikke der tages nogle forholdsregler.

Vi har herunder samlet fem af de mest almindelige spørgsmål og svar om brug af mobilen uden for landets grænser.

1. Fri SMS, fast pris på datatrafik og talepakker gælder IKKE i udlandet. Her afregnes der altid til udlandstakster, uanset abonnements-typen.

2. Det er er gratis at modtage SMS-beskeder på din egen mobil i udlandet. Men det koster i EU-lande (plus Norge og Schweiz) 1 krone pr. besked, at sende en hilsen hjem. I resten af verden er taksten 2,50 kroner. Modtagelse og afsendelse af MMS-beskeder koster omkring syv kroner per styk.

3. Det koster penge både at foretage og modtage opkald på mobilen i udlandet. Det koster omkring 3,25 kr./min. at foretage opkald og cirka 1,02 kr./min at modtage opkald. Uden for EU er prisen hhv. 8 og 4 kroner.

4. Kort- og GPS-funktionener i mobilen, som "Kort" i iPhone og "Google Maps" på Android-mobiler koster penge at bruge da kortmaterialet hentes via dataforbindelsen.

5. Uden for EU koster det udlandstakst at modtage opkald på telefonsvareren. Det koster også udlandstakst at ringe og aflytte beskederne. Hvis du opholder du dig i EU, Norge eller Schweiz opkræves du ikke for viderestilling til din voicemail.

God ferie...
Hvis du har ferietips så skriv dem gerne i kommentarfeltet herunder.

Bemærk: Priserne kan variere fra selskab til selskab. Kontakt kundeservice for at få helt opdaterede informationer om prisforholdet på dit abonnement.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thorvald X 05-07-2011 13:33:46

Skal til Reykjavik 'lige om lidt'. Tænkte, at det da må kunne betale sig at købe et taletidskort (Vodafone) og anvende det i den uge jeg er dér. Men jeg ved ikke om jeg kan benytte den gratis trådløse forbindelse på hotellet... Jeg har selvfølgelig ikke lyst til at få en kæmperegning når jeg kommer hjem igen!!
Er der nogen der vil vejlede mig lidt her siger jeg så mange, mange tak!!
Anja

0 0
Rene 29-06-2011 14:59:18

Er det rigtig at call me automatisk slår data fea i udlandet?

0 0
Jesper N. 28-06-2011 09:10:44

Hos TDC VED jeg at det ikke koster penge at modtage opkald på ens telefonsvarer - hverken i EU eller resten af Verden. Ved ikke med de andre selskaber..
At aflytte den gør dog self.

0 0
Carsten 28-06-2011 17:22:50

Forkert. Det koster penge hos TDC, hvis nogen lægger en talebesked på ens telefonsvarer mens man befinder sig udenfor EU.

Når man befinder sig i EU-område, er det gratis for alle uanset teleudbyder hvis nogen lægger en talebesked på ens telefonsvarer. Det bør præciseres i artiklen, John G.

Aflytning af talebeskeder er naturligvis en anden sag og koster altid udlandstakst.

0 0
Mobilsiden.dk 28-06-2011 17:40:48

Hej Carsten... Du har ret.
Jeg har justeret teksten :)

0 0

Om brug af cookies