Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Fem ferietips til sommer-mobilen

Fem ferietips til sommer-mobilen

Her kan du læse fem gode råd til sommer-brug af mobilen.

Mobiltelefonen følger de fleste overalt - både derhjemme og på ferie. I anledning af at sommeren er over os, har TDC samlet en række råd til en god sommer med mobilen.

1. Beskyt mobilen mod fugt og sand

Pas på ved stranden, hvor sandet kan trænge ind og ødelægge mobilens tastatur og kamera.

Selv om du ikke bruger telefonen, lige når du kommer op fra vandet og er våd, kan også saltholdig dis i luften være ødelæggende for telefonen.

Læg ikke telefonen sammen med fugtigt badetøj eller håndklæder.

Man sveder nemmere i sommervarmen, og derfor kan der trænge fugt ind i telefonen, når den ligger i en varm bukse- eller skjortelomme.

Efterlad ikke telefonen i bilen. Står bilen i solen, kan temperaturen blive meget høj og ødelæggende for elektronikken. Om natten falder temperaturen, og det kan føre til, at der dannes kondens i telefonen, hvis den har været udsat for høje temperaturer.

2. Opkald i udlandet

Når man bruger mobiltelefonen i udlandet, skal man være opmærksom på, at man både betaler for de kald, man selv foretager, og de kald, man modtager. Det skyldes, at man benytter nettet hos et udenlandsk mobilselskab til at transportere samtalen hjem til Danmark.

3. Sms i udlandet

Det koster ikke noget at modtage en sms i udlandet. Man betaler kun, når man sender en sms - og prisen afhænger af, hvilket land man besøger.

4. Din Voicemail i udlandet

Det kan koste ekstra at bruge Voicemail i udlandet. Besvarer man f.eks. ikke et opkald i udlandet, og opkaldet bliver viderestillet til Voicemail, så betaler man både for at modtage opkaldet og for viderestillingen til Voicemail. For at undgå denne dobbelttaksering kan man viderestille alle opkald direkte til Voicemail, eller helt annullere viderestilling.

Det er vigtigt at huske at tænde mobilen, når man kommer hjem til Danmark. På den måde bliver mobilen registreret som værende i Danmark, og man betaler igen danske samtalepriser.

5. Opkald mellem danske mobiler i udlandet

Hvis man er flere sammen på ferie og ringer til hinandens mobiler, betaler man begge for det enkelte opkald. Opkaldet bliver nemlig transporteret fra ferielandet til Danmark og tilbage igen. Prisen afhænger af, hvilket land man er i.

Har du andre gode råd til sommerferie-brug af mobilen?
Så skriv dem gerne nedenfor.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies