Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Fem tips der gør din smartphone mere sikker

Fem tips der gør din smartphone mere sikker

Mobilen er en lille lommecomputer med bunkevis af personlige oplysninger. Vi har samlet fem hurtige tips, der gør din smartphone mere sikker.

Vi sjusker med sikkerheden på vores smartphones. Og selvom virus ikke er noget der er så udbredt, at man behøver bekymre sig om det, er der alligevel forholdsregler at tage, for at være mere sikker i den mobile hverdag.

Ofte glemmer brugerne, hvor mange personlige oplysninger smartphonen egentlig indeholder.

Spørgsmålet man undlader at stille er; "Vil jeg kunne miste mobilen uden at blive ked af f.eks. de manglende billeder" og "Vil min mobil kunne vises til chefen eller vennerne, uden jeg er nervøs for, om de finder noget som ikke vil være fedt, at andre fik kendskab til"?

I vore dage hvor alle er på Facebook skal der kun få klik til, inden et uheldigt billede eller en fortrolig mail er spredt til vennerne.

Herunder er fem små hverdags-tips. 

Fem tips til en mere sikker smartphone

1. Sørg for, at der er kode på SIM-kortet.
Koden forhindrer fremmede i at bruge dit nummer og tale på din telefonregning, hvis f.eks. mobilen blev stjålet og SIM-kortet sat i en anden telefon.

2. Sæt kode på mobilen.
De fleste mobiler kan sættes til at bede om en kode, inden den kan anvendes. Nogle modeller har mulighed for at lave koden tidsforsinket, så den f.eks. først skal angives efter 15 minutter.

3. Glem ikke mobilen på cafébordet.
Selvom vennerne holder din plads på caféen mens du besøger baren, så kan du aldrig være sikker på, hvad der sker med dit indhold når du vender ryggen til. Videresendelse af personligt indhold, foretaget af venner, er en langt større risiko, end at man får virus på mobilen.

4. Lån ikke mobilen ud til andre.
Har du personligt indhold, hvilket du med garanti har, så lån ikke din mobil ud - i hvert fald ikke uden, at du konstant har den under opsyn.

5. Aktiver sikkerhedssoftware.
Har du en iPhone så husk at hente og aktivere "Find min iPhone" som giver dig mulighed for at GPS-spore mobilen fra computeren, samt at fjernlåse og fjernslette enheden. Tilsvarende programmer findes også til Android-mobiler - find dem i Android Market - f.eks. Norton Mobile Security.

Læs også:
- Husk at slette mobildata inden genbrug
- Sikkerhedssjusk på smartphones
- Virksomheder er ubekymrede om mobilsikkerhed
- Mobilspionage på vej til Danmark
- Mobilen afslører alt om dit liv
- Sådan stjæles din mobils identitet

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kokomo 01-07-2011 18:00:37

De ting sagde vel ret meget sig selv

0 0
Katron 30-06-2011 12:14:12

Der er en ofte overset feature i symbian 3 devices fra nokia.
Sikkerhedslåsen. Den findes også i andre mobiler, men i symbian kan man, ved aktivering af sikkerhedslås, også aktivere fjernaktivering af låsen.
Man sender blot en sms fra en hvilken som helst anden telefon, til sin egen med en forudbestemt tekst eller kode, så er telefonen låst. Kort efter modtager man på den lånte mobil, en sms der fortæller at mobilen nu er låst.
Så er mobilen ubrugelig. Skifter man simkort, er låsen aktiveret automatisk, som på alle andre mobiler.

0 0
Kim Harder 30-06-2011 12:08:07

http://www.netqin.com/en/assistant/ Laver noget udmærket sikkerhedsoftware.

Har man GPS modtager på sin mobiltelefon, så erhttp://periodic.phonelocator.mobi/ sagen, når man skal stedfæste sin mobiltelefon. Man kan selv bestmme hvor ofte programmet skal tracke mobilen, og vidergive det til hjemmesiden. Man kan styrer programmet via hjemmesiden, også er det gratis / næsten gratis. Ja også er det til Nokia.

0 0
Katron 01-07-2011 19:30:28

Det virker helt fint. Alletiders at man selv kan vælge tidsinterval for tracking. Har sat min til hver anden time. Skulle mobilen så blive hapset, kan man online ændre trackingen til hvert 30 sek. Næste gang mobilen så laver tracking efter den indstillede tid, bliver den nye tid overført til mobilen, og så er der updates hvert 30 sek.

Bliver simkortet skiftet, sendes en sms til et nummer efter eget ønske, med en besked efter eget ønske. Denne besked sendes fra det nye simkort, så vupti, efter kort tid har man både nummer og lokation på banditten.

Dette er med gratisversionen. Betalingsversionen har yderligere nogle funktioner, såsom online aktivering af alarmtone o.s.v.

0 0
Katron 30-06-2011 12:29:16

Nice, den havde jeg ikke set. Prøver lige den gratis version af.

0 0
WKERR 29-06-2011 15:42:38

Kan man oprette en tidsforsinket kode på en LG O2X?

0 0
Mobilsiden.dk 29-06-2011 17:40:42

Ikke som standard, mig bekendt. Men jeg bruger selv (når jeg kører Android) et program som hedder Password Delay. Det klarer tricket:
https://market.android.com/details?id=com.willemstoker.PasswordDelay

0 0

Om brug af cookies