Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Fem tips til iPhone OS 3.0

Fem tips til iPhone OS 3.0

Mobilsiden.dk giver dig fem tips til nye, nyttige funktioner i iPhone-software 3.0

Endnu en gang bringer sommeren en større opgradering af softwaren til Apples populære iPhones.

Derfor har Mobilsiden.dk fundet fem nyttige tips frem, som måske kan gøre den mobile sommerglæde endnu større.

1: Citér et udsnit i en e-mail

Du kan vælge at citere en del af teksten i en modtaget e-mail, når du besvarer den på din iPhone.

Ved at holde fingeren nede på teksten får du mulighed for at markere den bid, der skal citeres. Herefter trykker du 'Svar', og vupti... Den ønskede tekst er citeret i en ny mail.

2: Nyt keyboard

Det nye keyboard har ikke blot fået direkte adgang til bogstaverne 'æ', 'ø' og 'å'. Blandt de andre nyheder kan nævnes en ny punktum-tast. Hvis du holder den nede, får du således mulighed for at vælge tre punktummer efter hinanden - det vil sige '...'.

Et andet keyboard-tip er muligheden for at skrive et punktum ved et enkelt tryk. Hvis du holder fingeren nede på den knap, der skifter mellem bogstaver og tal, kan du slide fingeren hen til punktummet og slippe. Der skrives et punktum, og keyboardet skifter automatisk tilbage til bogstaverne.

På den måde undgår du at skulle trykke for at skifte til tal-keyboard - inden du skriver punktummet - for derefter at skifte tilbage til bogstaverne. Det er nyttigt, hvis du fx skal skrive web-adresser el.lign., hvor du ikke behøver et mellemrum efter punktum (tryk to gange på space/tryk én gang med to fingre på space).

3: Åben links i et nyt Safari-vindue

Med Safari-webbrowseren kan du åbne et link på en hjemmeside i et nyt vindue.

Det sker ganske simpelt ved at holde fingeren nede på linket. Nu får du mulighederne 'Åbn', 'Åbn på en ny side' eller 'Kopier'.

4: Avanceret spoling i iPod-delen

iPhone OS 3.0 giver ligeledes nye og mere avancerede muligheder for at spole i dine sange i iPod-delen.

Hvis du ønsker at springe til et bestemt sted i en sang, foregår det stadig på tidslinjen. Det nye er imidlertid, at det er muligt at spole ved forskellige hastigheder.

Hold fingeren nede på tidslinjen og træk frem eller tilbage. Vil du spole ved en langsommere hastighed, holder du fingeren inde, og kører den længere ned på skærmen (coveret/billedet). Her trækker du også frem og tilbage.

Der er fire forskellige hastigheder.

5: Tving et program til at lukke

Det er ikke nogen nyhed, at man kan tvinge et program til at lukke, hvis det 'fryser'. Metoden er dog blevet ændret i OS 3.0.

Tidligere var det nok at holde home/hjem-knappen nede. I 3.0-versionen skal man imidlertid holde sluk-knappen nede, indtil den røde 'slider' kommer frem på skærmen.

Herefter slipper du sluk-knappen og holder home/hjem nede i 5-6 sekunder.

Der er stadig plads til forbedringer

Selv om Apple har rettet op på en del af de mangler, der er blevet kritiseret i pressen og på diverse fora, er der stadig plads til forbedringer.

Det kunne eksempelvis være nyttigt, hvis man kunne arrangere kamera-billederne direkte på telefonen i nogle mapper, man selv opretter og navngiver.

Man kan ligeledes undre sig over, at en sms-besked synes at blive afsendt som mms, hvis man tilføjer flere modtagere. Dette problem var kendt allerede i beta-versionerne, men er alligevel ikke blevet rettet.

Teksten i Apples besked-app siger i hvert fald 'gruppe-mms', når man tilføjer mere end én modtager - også selv om beskeden ikke indeholder andet end tekst.

Har du andre tips eller mangler? Så post dem gerne i kommentarfeltet nedenfor.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies