Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Ferie: Fem tips før afrejse

Ferie: Fem tips før afrejse

Det kan blive en dyr fornøjelse at tage mobilen med på ferie i udlandet. Her finder du fem gode råd til at gøre mobilen rejseklar.

Efterårsferien nærmer sig, og det betyder, at mange danskere vil rejse udenlands. Størstedelen tager mobilen med, og det kan hurtigt resultere i en høj telefonregning, hvis man ikke passer på sit ferieforbrug.

Derfor har Telia samlet nogle gode råd, som er værd at have i baghovedet, inden man tager på ferie.

Vælg selv netværk
Tænk på at mobilbrug i udlandet er dyrere, når du finder mobilen frem på ferien. Det betaler sig. Tjek derfor priserne hjemmefra og vælg selv det billigste netværk, når du er nået frem.

Indstil din telefonsvarer
I udlandet betaler du udlandstakst, både når din telefonsvarer modtager et opkald, og når den stiller kaldet tilbage til den danske central. Undgå at betale dobbelt pris for telefonbeskeder ved at indstille telefonsvareren, inden du rejser.

Det koster også at modtage opkald
Husk, at i udlandet betaler du for at modtage opkaldet fra den danske grænse og til den destination, hvor du befinder dig.

Vær opmærksom på dyr datatrafik
Når du surfer på internettet via din mobiltelefon, kan du i mange tilfælde vælge en indstilling, som fjerner billederne. Det mindsker mængden af data og dermed dine omkostninger.
Nogle mobiler er sat til automatisk at hente e-mails, spil, musik, podcasts eller nyhedstekster og andre former for datatransmissioner med regelmæssige intervaller. Husk at slå det fra, inden du rejser udenlands, hvis du ikke skal bruge det.

Husk at slukke og tænde din mobil, når du er hjemme igen
Ellers kan mobilen "tro", at du stadig er i udlandet, og den vil derfor opkræve udlandspriser for opkald til din telefonsvarer.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies