Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Fire råd til billigere mobilbrug på ferien

Fire råd til billigere mobilbrug på ferien

Ferien kan nemt resultere i en gigantisk telefonregning. Men der er håb forude, læs her hvordan du undgår, at betale overpris.

1. Vær prisbevidst

Først og fremmest gælder det om, at være opmærksom på priserne. Det betyder altså, at det vil være en god idé lige, at tjekke priserne inden afrejse.

Grunden til dette er at man i udlandet skal betale både for at modtage og foretage opkald.

Så inden afrejse kan man passende besøge sin teleudbyders hjemmeside, hvor man kan finde en liste over de billigste udbydere ved ens feriested.

2. Afmeld viderestilling

Derefter skal man altid huske at stoppe viderestilling til telefonsvareren. Hvis man ikke tager mobilen, og opkaldet bliver viderestillet til telefonsvareren, betaler man stadig for opkaldet!

Det vil sige, at hvis du bare lader telefonen viderestille til der hjemme, betaler du stadigvæk de dyre overpriser, som bliver takseret i udlandet.

3. Slå det undværlige fra

Når du nu alligevel sidder i lufthavnen og venter, skal du også lige huske, at slå et par andre ting fra også. På mange telefoner er e-mail og Messenger automatisk slået til.

Hvis ikke det er slået fra, så vil programmerne begynde at sende og modtage data, som altså også kan blive en dyr fornøjelse.

4. Tænd og sluk

Det sidste råd er at slukke og tænde mobilen, når du kommer tilbage til Danmark. Selvom du ikke er udlands mere, kan telefonen stadig godt finde på at bruge et andet netværk.

Ved at tænde og slukke mobilen, er du sikker på, at du bruger et dansk netværk.

God ferie!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies