Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Følg nyheder fra mange kilder på mobilen

Følg nyheder fra mange kilder på mobilen

Gennem såkaldte RSS feeds kan du modtage nyheder fra de kilder der har din interesse. Vi viser dig, hvordan du kan få følge nyhederne på mobilen.

Igennem de sidste par år har flere og flere sider rundt omkring på internettet gjort det muligt at samle alle interessante nyheder et sted, nemlig på ens egen computer.

Et simpelt program på computeren gør det muligt at modtage informationer fra udvalgte hjemmesider, såfremt den pågældende hjemmeside udsender et såkaldt RSS feed. Et RSS feed består af et simpelt dokument som indeholder en beskrivelse af artiklen, overskriften, samt tid og dato.

Vi har testet en håndfuld programmer hvormed man kan modtage RSS feeds på telefonen så man altid kan holde sig opdateret.

Under udvælgelsen af programmet er der lagt vægt på brugervenligheden, antal understøttede telefoner samt hvor mange ekstra features der er, udover at præsentere nyheden.

Vinderen blev

...FeedSpirit News Reader.
Dette program kombinerer en meget overskuelig brugergrænseflade med nogle små ekstra features som er ganske rare at have.

Af nyttige funktioner kan nævnes muligheden for, at få en oversigt over hvor meget data der er hentet. Ydermere kan man ændre skrift størrelsen til lille, mellem eller stor.

Vigtigst af alt er, at menuen er opbygget såre simpelt at alle kan være med. Med blot et par klik fra hovedmenuen i programmet, kan man tilføje adressen på den side man ønsker at modtage nyheder fra, og med blot et enkelt klik kan man få en oversigt over hvilke adresser man allerede modtager nyheder fra.

Desværre er programmet kun at finde på engelsk, men det skal så også siges at det kræver et minimum af engelskkundskaber at kunne følge med her.

Brug Opera til at læse hele artiklen

En ting jeg dog savner ved de fleste programmer, er at have mulighed for at kunne gå direkte til artiklens ophav på internettet, og dermed kunne læse den fulde artikel.

De programmer som kunne det, gengav artiklen i et meget uoverskueligt billede på den lille skærm.

Løsningen er at benytte en browser som for eksempel Opera Mini til at læse hele artiklen. Denne browser kan gengive web stederne i så overskuelig form så man faktisk er i stand til at læse artiklen, på trods af at skærmen ikke er så stor.

En kombination af FeedSpirit News Reader og Opera Mini browseren er altså et stærkt værktøj som giver mulighed for hurtigt at blive opdateret med dagens nyheder.

Til testen af programmerne er en Sony Ericsson K750i benyttet, hvis du er i tvivl om hvorvidt programmet kan bruges til din egen telefon, findes der en oversigt over understøttede modeller på siden hvor det hentes.

Såfremt du stadigvæk er i tvivl, kan du enten blot forsøge at installere programmet (telefonen skal nok brokke sig hvis den ikke genkender programmet) eller rette et spørgsmål til vores forum (Mobildebat.dk)hvor der med garanti er folk som er stand til at svare dig.

Afslutningsvis skal det siges, at eftersom både FeedSpirit News Reader og Opera Mini browseren henter oplysninger fra internettet, skal der på din telefon være opsat en gyldig dataforbindelse. Som regel kan dit teleselskab være behjælpelig med dette.

Husk også at tjekke priserne for dataoverførsel hos dit selskab så du ikke får et chok sammen med næste regning.

Links til programmer

Hent FeedSpirit News Reader, klik her!

Hent Opera Mini, klik her!

RSS-feed fra Mobilsiden.dk - klik her!

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies