Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Forsinket tog? Få pengene tilbage med denne app [TIP]

Forsinket tog? Få pengene tilbage med denne app [TIP]

Er dit tog mere end 30 minutter forsinket har dur ret til en ny billet eller pengene retur. Ny dansk app gør det nemmere at få refusion.

Togforsinkelser er irriterende og frustrerende, men de behøver ikke at koste noget. Er dit tog mere end 30 minutter kan du nemlig ansøge om at får returneret værdien af billetten eller få en ny billet på DSB’s regning.

Ordningen går under navnet DSB Basis Rejsetidsgaranti. Denne sikrer derved, at du får en økonomisk kompensation for ventetiden. Du kan søge om refusion online her.

L
æs også:  Nu kan du købe togbilletter med MobilePay i DSB's app

App gør det nemmere

For at gøre ansøgningsprocessen enklere, er en ny app på banen: DSB Rejsegaranti. Med denne slipper du for at senere at skulle huske hvornår forsinkelserne opstod, men kan i stedet udfyde ansøgningen mens du er på farten.

Bag applikationen er en Århusiansk iværksætter, Kenneth Larsen, som ovenpå en helt konkret hændelse så muligheder i en app til at lette refusionen.

Han fortæller: ”Jeg sad selv i et forsinket tog og kunne ikke finde ud af, hvordan jeg søgte om rejserefusion på DSB´s hjemmeside. Jeg gik derfor glip af 244 kroner. Jeg valgte at udvikle en app, som skulle være nem at bruge. Og det er faktisk lige ud af landevejen at bruge den.”

Applikationen er nu ude til iOS og kan hentes her. Du kan læse mere om DSB’s rejsetidsgaranti her.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies