Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Friendcaster - bedste alternativ til Facebook for Android

Friendcaster - bedste alternativ til Facebook for Android

Bruger du ofte Facebook på din Android så er her det bedste alternativ. Super hurtig, flot design og nem at bruge.

Jeg bruger ofte Facebook for Android applikationen, og ligeså ofte jeg bruger den ligeså ofte er jeg irriteret over den.

Den er for langsom, og mangler mange funktioner, blandt andet push-notifikation som Facebook godt nok påstår virker til Android, men som jeg alt for ofte oplever, svigter på Android telefor.

Derfor har jeg begivet mig ud i Google Play universet for at finde alternativet til Facebook for Android, og det bedste jeg har fundet er Friendcaster.

Friendcaster er netop kommet op på version 5.0 og tilbyder en række features, som ikke er at finde på Facebook for Android, eller Friendcaster bare gør bedre, og det har jeg kigget nærmere på.

Det tilbyder Friendcaster

Af nye funktioner kan nævnes pop-up notifikationer. I stedet for at dine notifikationer ligger sig op i notifikationslisten, kommer Friendcaster direkte på skærmen som en pop-up meddelelse.

Men det er ikke en almindelig pop-up, for du får nemlig en række muligheder. Du kan afvise notifikationen, afvise alle notifikationer af denne type, se den og besvare den direkte fra pop-up meddelelsen, og det hele kører hurtigt og smertefrit. Pop-up funktionen kan selvfølgelig vælges fra.

Derudover tilbyder Friendcaster dig også at kopiere tekst direkte fra applikationen, så hvis en ven eller bekendt slår et citat eller en god joke op på deres væg, kan du nemt kopirer den og dele den videre med til venner og bekendte via andre applikationer såsom mail, Twitter osv.

Syntes man det er kedeligt at kigge på det samme tema i den originale Facebook applikation, giver Friendcaster dig også her nye muligheder. Her kan der vælges mellem seks forskellige temaer og flere er på vej, lover Friendcaster.

Træt af at Facebook vækker dig i løbet af natten? Så er det med Friendcaster muligt, at indstille den til ikke at sige noget i en udvalgt tidsperiode, eksempelvis mellem 22:00 og 06:00.

Brugerfladen overhaler

Den originale Facebook til Android har ofte været skældt ud for at være langsom og ikke være på niveau med applikationen til iPhone, og også her giver Friendcaster fornyet energi.

Hastigheden har fået et voldsomt boost i forhold til den originale Facebook, jeg oplever en meget hurtigere og flydende navigering i applikationen.

Din nyhedsside hvor du kan se dine venners opslag kører mere flydende, og mens du bevæger dig ned igennem de seneste opslag vises en fin tidslinje ude til højre, som fortæller dig hvad tid på dagen de forskellige opslag er blevet slået op.

I nyhedssektionen er det også muligt at sortere indholdet bedre, nu kan du vælge kun at se de billeder der er blevet slået op, eller kun links samt mange flere sorteringsmuligheder.

På mange områder er oplevelsen også den samme som på den originale Facebook applikation, men Friendcaster bringer så meget nyt med sig, at den helt klart er værd at prøve.

Indtil videre har jeg ikke fundet noget Facebook for Android kan som Friendcaster ikke også kan, og med de alternativer og forbedringer Friendcaster bringer med sig, synes jeg den er værd at afprøve.

Har du selv lyst til at lege med Friendcaster, og se om den passer bedre til dine behov, så kan den hentes gratis via Google Play.

Der findes også en Pro version så du slipper for reklamer, den koster lige knap 26 kroner. Dog skal det lige bemærkes at jeg endnu ikke har set en reklame på gratisversionen - jeg nu har brugt i en uges tid.

Har du prøvet Friendcaster eller synes du der findes et endnu bedre alternativ så tøv ikke med at smide en kommentar herunder artiklen.


Læs mere:
- Din Facebook identitet er i fare
- Facebook køber Instagram

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Thomas 12-04-2012 09:14:43

Nu er det jo ikke fordi at Facebook kører voldsomt godt på iOS.

Lagger når man scroller hurtigt igennem nyhederne samt langsom til at loade er nogle af de problemer jeg har til dagligt med det på min arbejds iPhone.

0 0
Rudik 11-04-2012 09:24:46

Okay super, det kan jeg jo ikke se på min telefon, da den har en rom med adfree ;)

0 0
Rudik 10-04-2012 16:09:40

Super det er hermed installeret, får man noget ekstra i pro udgaven som er noget ved? :P
Tak for tippet ;)

0 0
Jacob Smidt 10-04-2012 19:15:40

Hvad jeg lige kan se er der i Pro udgaven kun reklamerne man slipper for som bonus, men kunne tænkes at Pro udgaven ville få flere temaer med tiden.

0 0
10-04-2012 16:18:32

Det fungerer meget bedre, så tak for tippet. Fedt at det også følger guidelines for ICS.

0 0
Ole Christensen 10-04-2012 14:43:13

Det første der står i artiklen vedr. pop-up meddelser, er nu ikke nyt. Denne fede funktion har været tilgængelig i årevis.
Til gengæld vil jeg nævne noget som ikke er taget med i artiklen, og det er muligheden for at skjule opslag i ens nyheds feeds.
Dvs. hvis en af sine venner spiller på FB, feks. Castleville som giver et tons af ubrugelige notifikationer, så er det muligt at holde 1 sek på opslaget. Der kan man så vælge at skjule alle opslag fra i dette tilfælde Castleville, eller alle opslag fra den pågældende person.
Dét er smart og virkelig brugbart! :o)

0 0

Om brug af cookies