Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Giv børnene et forspring i skolen med disse apps [TIP]

Giv børnene et forspring i skolen med disse apps [TIP]

Vi har kigget på to bud på, hvordan man kan få givet børn noget læring på en sjov måde, så de bliver klar til skolen.

Der skal vælges den rigtige fisk til Pelikanen Peter
Der skal vælges den rigtige fisk til Pelikanen Peter

Børn lærer lynhurtigt at bruge en tablet, og det har affødt en masse spil og apps, der er henvendt netop til de mindst. Der er både apps, der er mere eller mindre tidsfordriv, men der er også en del, der prøver at lære de små lidt matematik og andre grundlæggende færdigheder.

Vi har kigget nærmere på to af dem, nemlig Gtreozoa - Nøglejagten og så Miniklub. Begge spil kan hentes til både iOS og Android, men de har hver især en lidt forskellig måde at gå til det med at få listet lidt læring ind i børnenes tabletbrug.

Miniklub er henvendt til de 4-7-årige, og foregår i et farverigt og børnevenligt univers med karakterer, der kredser om det maritime. Rektor Marina står for 'undervisningen' med hjælp fra gæsteundervisere som Kaptajn Hvalros og Tentakelbæstet, der hjælper med at lære henholdsvis engelsk og farver.

Læs også: Mænd blærer sig mest med mobilspil

Og der skal også ganges i Miniklub
Og der skal også ganges i Miniklub

Stemmerne er velvalgte og behagelige at høre på, ligesom opgaverne er lette at gå til og ganske fornøjelige at lave. Opgaverne eller spillene kan godt blive lidt ensformige, og teksten er også noget nær det samme hver gang, og det kan derfor blive en smule trættende at spille det samme spil i lang tid, men de er til gengæld også meget lette at komme i gang med igen for børnene.

I Miniklub kan de små poder få lidt matematik ind under huden, både plus, minus og gange, de kan lære engelsk, lære klokken, lære at rime og lære farverne at kende i en malebog.

De mindste vil kunne få nogle fornøjelige stunder ud af Miniklub, men når de bliver lidt ældre, og der skal lidt mere udfordring til, kan det være de skal kigge på den anden app, vi har kigget på, nemlig Gozoa – Nøglejagten.

Nøglejagten er faktisk en opfølger, og vil man bygge karakteren Gozoa, som er hovedpersonen, op, kan man investere i det første spil. Det er ikke nødvendigt, men kan give en lille ekstra dimension.

Læs også: Kultspillet Snake får comeback

Gozoa skal bevæge sig rundt i verden efter nøgler
Gozoa skal bevæge sig rundt i verden efter nøgler

Hvor Miniklub handler om at tilbyde børn læring i en børnevenlig indpakning, er Gozoa – Nøglejagten mere et arkade-lignende spil, hvor der er drysset noget matematik ud over.

Gozoa kommer hjem fra en gåtur og finder hele byen øde, men han finder fodspor, der fører hen til et stort slot, som Skurken har aflåst med en masse hængelåse. Gozoa skal så drage ud i verden og finde nøglerne, så han kan befri sine venner.

Det lyder som en klassisk spilhistorie, og det er det sådan set også. I hver bane skal Gozoa løse nogle matematiske opgaver for at komme et skridt tættere på nøglen, og på den måde får de små trænet deres matematiske evner.

Læs også: X-COM: Enemy Unknown, strategisk kommandospil til Android

Undervejs på sit eventyr skal han klare matematiske problemer som at sætte uret rigtigt
Undervejs på sit eventyr skal han klare matematiske problemer som at sætte uret rigtigt

I Nøglejagten føles den matematiske træning meget naturlig, og det er klart en positiv ting, men det er også begrænset, hvor meget matematik der egentlig er. Det er mest hoppen rundt efter nøgler. Det er ret sjovt, men ikke så matematisk udfordrende.

Børnene bliver stillet over for opgaver, der involverer både plus, minus, gange og dividere, ligesom uret også kommer ind over, så man kan som spiller komme godt rundt i sin matematiske grundviden.

Der findes mange andre skolespil derude, men disse to er fine bud på, hvordan man kan få lidt matematik ind i børnenes hverdag på en måde som er ganske underholdende.

Gozoa - Nøglejagten kan hentes både både til Android og iOS til henholdsvis 13 og 16 kroner.

Miniklub kan også hentes til både Android og iOS, og det koster henholdsvis 39 og 49 kroner.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

07-05-2014 13:26:49

Miniklub er i flittig brug hjemme hos os :-)

1 0

Om brug af cookies