Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Google Translate: Gør din rejse forståelig [TIP]

Google Translate: Gør din rejse forståelig [TIP]

Google Translate hjælper mange, og med Word Lens er det blevet endnu nemmere at oversætte

Vinterferien i magiske uge 7 nærmer sig hastigt, og er du en af de heldige der kan udforske de franske alpers skimuligheder, eller blot trænger til en mindre getaway, kan du i samarbejde med Google Translate forstå din omverden.

Den elektroniske tolk mestrer 90 sprog at kunne oversætte frem og tilbage imellem, men nu kan de sproglige barriere nedbrydes med Word Lens - kameraet afløser dine tastetryk.

Læs også: Bliv klar til skiferien med disse apps

Vi har før skrevet om at Google opkøbte live-oversætteren, Word Lens, og ved at pege den bærbare kameralinse mod uforståelig tekst, oversættes det pågældende udsagn - direkte på skærmen.

I øjeblikket kan Word Lens oversætte mellem 7 sprog, lydende på: engelsk, fransk, italiensk, portugisisk, russisk, spansk og tysk.

Nok fungerer denne finurlighed bedst på større tekst som skilte, men det spanske menukort kan også nærme sig bedre forståelse ved at afsløre sit budskab på engelsk.

Læs også: 6 fantastiske ting din smartphone kan

Google har nemlig velsignet denne smarte funktion med offline-tilgængelighed. Fra applikationens hovedside taster man blot på sprogene i toppen, og ud for hver sprogpakke ser man et lille download-ikon i form af en pil.

Herved kan du oversætte udenlandske udtryk uden dyr dataforbindelse. En sprogpakke som eksempelvis spanskfylder cirka 250 MB.

Sådan gør du

  1. Hent applikationen, Google Translate, i enten Google Play eller App Store 
  2. Vælg det ønskede sprog-in- og output
  3. Tast på kameraknappen
  4. Ret kameraet mod pågældende tekst og lad magien ske.

Man kan håbe at nærmeste fremtid vil byde på et større udvalg af nyttige sprogpakker.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

ladjo 03-02-2015 12:08:15

... og til os der fortvivles over I glemmer Windows Phone kan vi jo så her meddele Microsoft har en App som hedder Translator, som online endda understøtter at oversætte til dansk. (OGSÅ via kameraet)14 Offline pakker kan downloades som alle oversætter frem og tilbage til engelsk...Fungerer fremragende. Test lige den ikk´ ;o)

Virker også når man holder den op mod PC skærm og iPad.

3 0
Alfix 03-02-2015 16:10:58

Vi kan også meddele at denne funktion har været under knappen search siden fødslen af Windows Phone. Ingen brug for apps!

0 0
ladjo 03-02-2015 15:35:49

Jeps... ved jeg godt, men i appen kan du downloade sprogpakker til offline brug. Dog kun til engelsk pt.

0 0
Om brug af cookies