Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Gør studielivet lettere med disse apps

Gør studielivet lettere med disse apps

Sommerferien er ved at være slut, og det er for mange lig med at skolebænken kalder. Her er nogle apps, som gør studielivet lettere.

Du kan få studielivet gjort lettere med nedenstående mobilapplikationer, som også selvsagt kan bruges på jobbet – eller bare til husbehov.

Vi har samlet et lille udpluk af applikationer, som hjælper dig lige fra tidspunktet du overvejer at studere på, og til du tager plads på skolebænken.

Flere af applikationerne kan du dog også benytte selvom du ikke studerer eller har tænkt dig at gøre det i fremtiden.

Hvad skal du læse?

Har du bare en drøm om, at blive en del af studielivet men ikke helt hvad du skal læse. Så kan du downloade applikationerne ”Study Guide”, som er fra Syddansk Universitet. Du kan hente applikationen gratis Apples App Store, samt i Google Play Store.

Du kan også downloade ”Studier KU”, der er en skildring af otte studerendes dagligdag fra Københavns Universitet. Applikationen findes gratis i Apples App Store og Google Play Store.

Flere andre uddannelsessteder har også applikationer med forskellige funktioner. Her skal du dog have lidt en idé om hvilket studie du ønsker, at gå i gang med, for at gøre søgningen nemmere i de forskellige applikationsbutikker.

Aarhus Universitet er klar med en applikation, som byder på alt fra studievejledning til hvilken menu du kan købe den pågældende uge i kantinen. Studerende på SDU kan også en del på smartphonen med ”SDU Guru”, som giver de studerende mulighed for at få adgang til mobil e-læring med ”Blackboard Mobile Learn”. Download ”SDU Guru” gratis i Google Play Store.

Screenshots fra applikationen
Screenshots fra applikationen "Evernote"

Hold styr på noterne

Når der skal holdes styr på noterne, så kan du hurtigt og nemt benytte en af verdens bedste og måske mest benyttede ”note-applikationer”.

Du kan gemme noter, billeder, lydoptagelser med mere, og indholdet kan sorteres i mapper og forsynes med nøgleord.

Søgefunktionen genkender tekst i billeder, så i stedet for at skrive noterne af fra tavlen, kan du blot tage et billede med mobilen og arkivere det hele i Evernote. Det kan også benyttes på computeren via www.evernote.com.

Evernote findes til både Android, iPhone og Windows Phone – og er gratis at downloade.

Skype

Er det umuligt at mødes i den virkelige verden med studiegruppen, så kan det klares virtuelt med applikationen Skype.

Skype er gratis at benytte, som tjeneste, men har du ikke fri data på mobilabonnementet, så koster det penge på den måde.

Du kan både se dem du taler med, samt skrive sammen flere personer i samme ”chat”.

Download Skype gratis til Android, iPhone og Windows Phone.

Screenshots fra applikationen
Screenshots fra applikationen "Billige bøger"

Find de billigste priser på bøgerne

Studielivet er dyrt, men der er penge at spare på bog-indkøb. Du kan downloade applikationen ”Billige bøger” til iPhone. Med den kan du så sammenligne priser og leveringstid på en række danske og udenlandske netbutikker.

Få minutter kan spare dig en række procenter, og du kan søge på bøgerne både på titel og forfatter, men er det for ”krævende”, så kan du søge ud fra bogens stregkode, som du blot skal tage et billede af.

Prisdatabasen findes også på internettet på www.bogpris.nu foruden iPhone-applikationen Billige bøger.

Du kan også tjekke hjemmesiden www.pensum.dk ud, her er der en masse brugte studiebøger.

Screenshots fra applikationen
Screenshots fra applikationen "Dropbox"

Del filer

Dropbox findes både på computeren og smartphonen, og applikationen er genial når der arbejdes på dokumentet i en studiegruppe.

Når en i gruppen har skrevet i dokumentet, så gemmer man det i sin Dropbox og derefter kan de andre i gruppen også tilgå det. Mappen synkroniseres automatisk, så du har altid indholdet tilgængeligt på alle platforme.

Dropbox applikationen er gratis og kan downloades i Apples App Store og Google Play Store.

Har man ikke en smartphone så kan Dropbox også benyttes fra computeren.

Hvem kan – og hvornår?

Planlægning af gruppearbejde eller sociale arrangementer er ikke altid nemt, men du kan downloade en applikation, der kan være med til at sætte planlægningen i system. Navnet er Doodle: Easy Scheduling.

Foruden fra smartphonen kan du også benytte tjenesten direkte fra din computer. Så nu er det knap så besværligt at finde en dag hvor alle kan.

Download Doodle: Easy Scheduling for 18 kroner i Apples App Store. Til Android kan du downloade Doodle Scheduling gratis i Google Play Store.

Screenshots fra applikationen
Screenshots fra applikationen "Kindle"

Læs teksterne overalt

Der findes en række alternative læse-programmer, men applikationen ”Kindle” nyder godt af det store udvalg Amazon har, specielt på det engelsksprogede faglitteratur.

Og begynder du, at læse på din computer, så kan du forsætte hvor du slap på din smartphone eller tablet.

Applikationen ”Kindle” er gratis at downloade i Apples App Store, Google Play Store og Windows Marketplace.


Læs også:
 - Gør studielivet nemmere med mobilen

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies