Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Guide: Sådan får du DVD-film på HTC Touch HD

Guide: Sådan får du DVD-film på HTC Touch HD

Vi viser dig, hvordan en DVD-film kan overføres og afspilles på HTC Touch HD.

En stor skærm gør det oplagt at have DVD-film på mobilen. Desværre giver producenterne ingen hjælp til kunderne, når DVD'en skal afspilles på den den mobile enhed.

Denne lille guide kan forhåbentlig hjælpe dig på vej - omend det stadig ikke er helt "bare lige".

Først og fremmest skal du hente programmet DVDFab 5 fra nettet (download link). Dette kan lave DVD-film om til et hav af formater, der kan spilles på en række mobiler. I tilfældet her, fokuserer vi dog på Touch HD fra HTC.

<p><strong>Læs også:</strong> <a href=Sådan får du DVD-film på iPhone

" />

Punkt for punkt...

Den største udfordring, er at få valgt et videoformat mobilen kan afspille og få det kodet i en størrelse, som mobilen vil håndtere korrekt.

Under fanen "DVD to Mobile" i DVDFab-programmet tager vi udgangspunkt i "iPod/iPhone". Man kan ikke bruge formatet direkte på Touch HD, da opløsningen er anderledes end på iPhone. Derfor skal det tilpasses lidt.

Når DVD'en er åbnet af programmet, har den automatisk selv valgt den korrekte filmfil på skiven. Derefter skal du blot vælge sprog og eventuelle undertekster (subpicture).

I næste skærmbillede vises, hvilke filer der er klar til konvertering. Klik på "conversion settings".

Opløsningen på Touch HD er 800 x 400 pixels. Derfor skal der i "frame resolution" vælges en opløsning som er tættest på denne. I det aktuelle tilfælde valgte vi 720x388 pixels.

Under punktet "Fixed bitrate" angives hvor god kvalitet billedet skal være i. 625 kbps er et acceptabelt kompromis. Sættes denne højere, vil afspilningen på enheden hakke - sættes den lavere, vil billedekvaliteten blive dårligere.

Audio Bitrate skal sættes på 128 kbps.

Så er det ellers bare at acceptere, hvorefter filmen konverteres. Det tager en lille times tid pr. film. Det færdige resultat skal så blot overføres en mobilen, hvorefter filen kan findes via programmet "Filoversigt".

Når filmen åbnes på mobilen, går der nogle sekunder, inden afspilningen starter. I begyndelsen af filmen, kan filmen godt hakke lidt de første par sekunder.

Til slut skal du huske, at du kun må konvertere egne film til egen mobil. Det er IKKE tilladt at dele filerne med andre, f.eks. via nettet.

Programmet DVDFab 5 kan prøves gratis i 30 dage.


HTC Touch HD - billigste pris fra -kr.
Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Nikolaj Gylling 19-01-2011 16:10:46

Hej ville høre om i ikke kan lave en test at det ny DvD Fab.

0 0
tiliax 28-03-2009 00:49:58

Der findes et andet program ved navn "Super" som kan convertere til næsten hvad som helst, også til at lave hakkefri 16x9 video til HTC Touch HD. Programmet er freeware og kan hentes her:

http://www.erightsoft.com/SUPER.html (scroll lidt ned ad siden)

Når programmets menu er på PC skærmen vælges i punkt 1 (øverst til venstre): mp4 - under Video: 320:176 - under Aspect 16:9 - under Frame: 25 - under Bitrate: 1248 - derefter højreklikkes i det store åbne felt nederst på menuen og der kan vælges den/de film man vil convertere, der kan også vælges output dir og andre ting f.eks. slette dem igen, man kan vælge mere end 1 fil ad gangen for convertering. Når valget er foretaget klikkes på: Encode (Active Files) og så kører resten af sig selv.
Go fornøjelse

0 0

Om brug af cookies