Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Guide: Sådan får du DVD-film på iPhone

Guide: Sådan får du DVD-film på iPhone

Mobilsiden.dk viser dig, hvordan du nemt kan overføre og afspille en DVD-film på Apples iPhone.

Der findes mange programmer, som kan konvertere DVD-film til iPhone-format, men vi har valgt at bruge HandBrake (download-link). Det ripper filmen til harddisken, og konverterer formatet i samme vending.

Derudover er det gratis, og det virker både til Mac- og til Windows-maskiner. Vores guide er udført på en Mac.

HandBreake kræver, at man også har VLC-afspilleren installeret i sin programmappe (download-link).

<p><strong>Se også:</strong> <a href=Sådan får du DVD-film på HTC Touch HD

" />

Punkt for punkt...


1. Når HandBrake og VLC er installeret i programmappen, indsættes den DVD-film, man ønsker at overføre. Afslut DVD-afspilningen, hvis den begynder automatisk.

2. Åben HandBreake. Programmet vil bede dig om at vælge, hvilket medie du vil rippe. Her markerer du DVD'en ude til venstre og trykker 'Open'. Hvis HandBreake ikke selv beder om en kilde, trykker du på blot 'File' og derefter 'Open Source'.

3. Nu skal vi have indstillet filmen til det rigtige format og den rigtige billedstørrelse, som telefonen kan håndtere. Det gør vi ved hjælp af programmets 'Presets'. Det vil sige, at HandBrake selv finder ud af at konvertere til det rigtige format og den rette størrelse.

Oppe i højre hjørne af programvinduet kan man vælge 'Toogle Presets'. Under 'Apple' vælger du således 'iPhone & iPod Touch'.

4. En DVD kan indeholde andre ting end selve filmen. Det kan fx være forfilm, der reklamerer for andre DVD-udgivelser. Derfor skal man sikre sig, at det er selve filmsporet, der er valgt.

Det kan man se øverst i programvinduet, hvor der står 'Title'. Programmet bør dog selv finde det rigtige spor (hvis ikke, så kan du identificere filmen ved at kigge på sporenes længde).

Under fanebladet 'Audio & Subtitles' kan man sætte undertekster på. Dette skal gøres, inden man sætter programmet i gang med at rippe og konvertere.

5. Tryk 'Start' øverst i programvinduet for at sætte processen i gang. HandBrake tæller ned sekund for sekund, så man hele tiden kan se, hvor lang tid der er tilbage. Det afhænger af både filmens længde og computerkraften. Tommelfingerreglen siger, at det tager en cirka time for en DVD-film, der varer 90 minutter.

6. Når HandBrake er færdig, åbner du iTunes. Vælg herefter 'Film' ude i menuen til venstre. Nu kan du trække din film fra harddisken (hvor du har valgt at placere den) over i iTunes. Du kan også vælge 'Føj til bibliotek' fra menubjælken øverst.

Hvis du har valgt at administrere musik og videoer manuelt, laver du en simpel drag-and-drop, hvor du trækker filmen over på iPhonen. Hvis du har valgt, at iTunes selv skal synkronisere musik og video, kan du vælge video-fanebladet, når du kigger på din iPhone i iTunes. Her kan du altid vælge de film fra biblioteket, du ønsker at synkronisere til din telefon.

Når man konverterer DVD-film på denne måde fylder de cirka 4,1 MB pr. minut.

Billedet fylder ikke hele skærmen

Når filmen er ført over på iPhonen vil man opdage, at billedet er ganske flot, men det fylder ikke hele skærmen. Der vil nemlig være de sorte bjælker i toppen og bunden af billedet, som man kender fra sit fjernsyn.

Dette kan løses på to måder:

Man kan zoome ind ved at lave et dobbelt-tab på iPhone-skærmen, mens filmen kører. Telefonen vil automatisk skære det yderste af billedet af. Dette gør dog, at dele af underteksterne ikke kan læses. I tillæg bliver det flotte billede en smule grynet.

Man kan også tilpasse billedet, inden man ripper DVD'en ned på harddisken. Nederst i programvinduet i HandBrake kan man vælge 'Picture Settings'. Her kan man se, at billedet har en størrelse på 480 x 272. iPhonens display er 480 x 320, hvilket betyder, at billedet vil passe til skærmens bredde, men ikke højde.

Hvis man fjerner fluebenet i 'Keep aspect ratio' kan man trække i billedet, så det fylder 480 x 320 - altså hele iPhone-skærmen.

Billedet bliver en lille smule udstrakt. Umiddelbart lægger man mindre og mindre mærke til det, jo længere tid man kigger på skærmen. Så spørgsmålet er, om man bedst kan leve med sorte bjælker eller et billedet, der er udstrakt lidt.

Til slut skal du huske, at du kun må konvertere egne film til egen mobil. Det er IKKE tilladt at dele filerne med andre, f.eks. via nettet.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim 27-03-2011 17:02:26

Jeg kan sagtens få programmet til at fungere, men har dog problemer med at få undertekster ført over til filmen, selvom jeg har sat flueben og tilføjet det inden konverteringen. Nogle forslag?

0 0
Christian 26-03-2011 13:22:43

Et tip så man kan få filmene over på sin Android telefon?


Christian

0 0
05-08-2010 08:31:09

Har aldrig kunnet få HandBrake til at virke optimalt. Jeg fandt i stedet et program, der hedder DVDFab6, det koster penge, men det virker også upåklageligt :-) Fordelen ved DVDFab6 er, at man udover film til iPhone også kan lave film til alle andre formater, man kan have lyst til.

0 0
tania 08-07-2010 21:31:35

Jeg har nok downloadet 10 forskellige programmer men jeg kan bare ikke få det til at virke. Jeg har downloadet Handbrake og VLC men hver eneste gang jeg åbner HandBrake siger den at jeg skal downloade VLC, og selvom jeg downloader det igen kommer beskeden stadig.

0 0
Morten Rank Jensen 27-03-2009 13:28:27

Super artikel. Jeg har dog lidt problemer med at lyden ikke følger billedet. Har det en specielt årsag?? Er jeg den eneste??

Min computer er 1 år gammel HP bærbar med Vista.

0 0
Kim 26-03-2009 15:53:00

Tak for guiden, men programmets navn er konsekvent stavet forkert hele vejen igennem. Det hedder HandBrake.

0 0
Mobilsiden.dk 26-03-2009 15:56:17

Hej Stamper. Tak for de pæne ord - og opmærksomheden. Vi har nu rettet teksten.

0 0

Om brug af cookies