Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Her er 6 Android-tastaturer, du bør prøve [TIP]

Her er 6 Android-tastaturer, du bør prøve [TIP]

Android byder på bunkevis af tastaturer i alle tænkelige afskygninger. Vi tager et kig på 6 af dem, der er værd at prøve.

Indtil Apple med iOS 8 introducerede tredjepartstastaturer, har det længe været en speciel funktion på Android-smartphones og -tablets, at du kan vælge et nyt tastatur efter egen smag.

Læs også: Nye iOS tastaturer klar. Sådan får du dem på dansk [TIP]

Derfor florerer der også et hav af forskellige tastaturer, som udmærker sig på forskellige måder og løser forskellige problemer i Google Play-butikken.

Vi tager her et kig på 6 af de måske mest populære, bedste eller sjoveste tastaturer, der lige nu er at finde til Android-enheder. Hvis du er kørt lidt død i dit medfølgende tastatur fra producenten, er dette derfor den perfekte anledning til at prøve noget nyt.

1. Swiftkey

SwiftKey er formentlig det mest udbredte tredjepartstastatur til Android. Det byder på en ordbog, der lærer dine skrivevaner rigtigt godt at kende og kommer med fantastiske forudsigelser.

Samtidig kan du benytte dig af op til 3 sprog på én gang, hvilket er en sjælden egenskab blandt tastaturerne. En temashop lader dig skifte tastaturets udtryk - nogle er gratis, mens andre koster penge.

Efterhånden som SwiftKey lærer dine skrivevaner at kende, kan du vælge at synkronisere det online, så du ikke skal starte forfra med at lære tastaturet din måde at skrive på, hvis du skifter enhed.

Du har mulighed for at skrive i form af at swipe eller glide din finger med Flow-funktionen, som også fungerer ganske fornuftigt.

SwiftKey kan downloades gratis i Google Play.

2. Google-tastatur

Tastaturet fra Google byder på den oplevelse, som søgegiganten mener, der fungerer bedst - og der er da også tale om et ganske fornuftigt tastatur, som har en simpel og overskuelig brugerflade, der er lige til at gå til.

Du har mulighed for at downloade et hav af sprog, som du nemt kan skifte mellem med en knap ved siden af mellemrumstasten.

Lige som med SwiftKey kan du også her glide fingeren gennem bogstaverne for at stave ordene på den måde, hvis du foretrækker dette.

Google-tastaturet tilbyder ikke nogle ekstraordinære funktioner, men er i stedet et simpelt tastatur uden nogle unødvendige features, der fungerer glimrende over hele linjen.

Google-tastatur kan downloades i Google Play og er gratis.

3. Fleksy

Fleksy er et minimalistisk tastatur, der har sparet alle unødvendige knapper væk og i stedet gør brug af mange swipes. Du laver eksempelvis mellemrum ved at swipe til højre, du skifter mellem ordforslag ved at swipe ned og kan lave punktummer med mellemrumstasten. Sletning af ord og tegn foregår ved at swipe til venstre.

Det kan måske lyde lidt spøjst, og det kræver da også en vis tilvænning, men Fleksy er et ganske effektivt tastatur, som også har en lang række temaer at vælge mellem. Du dog kan kun have et sprog aktiveret ad gangen, men dansk er til gengæld understøttet som et sprog i beta.

Hvis du trænger til en forfriskende tastatur-oplevelse, er Fleksy et forsøg værd.

Du kan prøve Fleksy an ved at hente den gratis udgave eller betalingsudgaveni Google Play.

4. Swype

Swype er et tastatur, der, som navnet indikerer, udmærker sig ved at være særligt velegnet til at skrive ved at swipe fingeren hen over bogstaverne.

Opsætningen er ganske simpel, hvor du bliver mødt med den sædvanlige guide om at aktivere tastaturet. Der er også mulighed for at synkronisere din Swype-ordbog gennem din Google-konto, så du ikke skal starte forfra med at lære tastaturet og kende dine skrivevaner, hvis du får en ny Android-telefon.

Tastaturet byder på en lang række smarte genveje med swipe-bevægelser. Du kan eksempelvis swipe fra swipe-ikonet til 5-tallet på tastaturet for at bringe de numeriske taster frem. Du kan også swipe fra samme sted hen til enten bogstaverne a, x, c eller v for at henholdsvis markere al tekst, beskære, kopiere og indsætte.

Designmæssigt byder Swype på en simpel brugerflade, der ligner Googles tastatur en helt del, men du har også mulighed for at vælge mellem en lang række andre, gratis temaer. Ordbogen gør et udmærket arbejde, som kun vil blive bedre med tiden.

Swype findes både i en gratis udgave og i en betalingsudgave i Google Play.

5. Minuum

Minuum går skridtet videre og byder på et endnu mindre tastatur, som har alle bogstaver liggende på én og samme række - dog med mulighed for at udvide det til et "normalt" tastatur.

Her kræver det endnu større tilvænning, og selv om udviklerne bag skriver, at det er et lille tastatur til store fingre, er det måske ikke den bedste løsning, hvis du ikke er fiks på fingrene.

Du laver nemt mellemrum ved at swipe til højre, punktum ved at swipe op og sletter ord ved at swipe til venstre.

Minuum findes i en gratis prøveudgave og en betalingsudgave i Google Play.

6. Google Håndskrift

Hvis du trænger til en helt anden skriveoplevelse end de traditionelle tastaturer, er Google Håndskrift muligvis noget for dig. Alt hvad der hedder knapper og bogstaver er skrottet, og i stedet har du en stor skriveplade at boltre dig på.

Du tegner simpelthen dine bogstaver og ord som var det med en kuglepen eller blyant på papir. Det går godt nok ikke nær så hurtigt som med de ovenstående tastaturer, men hvis du trænger til noget afveksling, er dette helt sikkert noget særligt.

Der er dansk ordbog i tastaturet, som formår at registrere de skrevne ord ganske overbevisende. Du kan også tegne de gammeldags smileys såsom ":)" og de nye emojis - det er intet problem for Google-tastaturet.

Du kan hente Google Håndskrift gratis i Google Play.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies