Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Her er 9 fifs til sikkert og hurtigere Facebook [TIP]

Her er 9 fifs til sikkert og hurtigere Facebook [TIP]

Facebook kan være en tidsrøver - men med disse fifs kan du gøre dit Facebook hurtigere, enklere og mere sikkert.

Siden Facebook blev grundlagt i 2004, er den sociale tjeneste blevet uundåelig, på både godt og ondt. Uanset om du er stamgæst eller sjældent besøger sitet, kan Facebook være en tidsrøver. Man skal jo lige følge op på likes, opslag og beskeder.

Læs også: Facebook på arbejdet koster milliarder

Er dit forhold til Facebook præget af både had og kærlighed, kan det være en idé at dykke ned i den sociale tjenestes mere avancerede funktioner. Mobilsiden.dk foreslår derfor disse enkle midler til at gøre dit Facebook mere sikkert, bekvemt og genvinde overblikket over din tidslinje.

9 tips til bedre Facebook

Backup af dine opslag og fotos
Deler du alt med vennerne og bruger Facebook som fotobog er det på tide at tage et backup. Hacker-angreb, eller stjålne login-oplysninger er forfærdelige, men dine billeder og fotos kan du nu gemme et sikkert sted. Under menu-fanen (den lille pil nedad) øverst til højre, videre til 'Generelt', kan du vælge ’Download en kopi af dine Facebook-data’, så vil Facebook snørre dit indhold sammen i en ZIP-fil og sende det til din mail.

Slå gruppe-notifikationer fra
Grupperbeskeder er smarte men kan hurtigt gå i selvsving og fylde op i dit feed. Under indstillingerne kan du slå dem fra. Klik på notifikationer og vælg gruppeaktivitet. Her kan du vælge hvilke grupper der må forstyrre dig.

Gem læsning til natten
Din vens artikel ser spændende ud, men du har ikke tid til at læse den. Det har Facebook tænkt over, og giver dig mulighed for at sætte et bogmærke og gemme til senere. Klik på menu-knappen til højre i opslaget og vælg ’gem’. Du kan dog ikke gemme Facebook-brugeres opslag eller billeder.

Skift til en Facebook-side
Hvis du vil have adgang til virksomhedsværktøjer, eller bruger du Facebook til professionelt brug kan du konvertere din profil til en facebook-side. Dinne venner og kontakter følger automatisk med, og vil i stedet følge dig. Du kan læse mere om fordelene ved en Facebook side her.

Stop autoplay af videoer
Du kan slå Facebook autoplay fra på både mobil og desktop. Under Menu-fanen finder du indstillinger og der kan du kan vælge ’Video’-menuen til højre. Derfra kan du slå ’Afspil automatisk videoer’ fra. På mobilen kan du slå det fra sådan her.

Tophistorier eller seneste?
Facebook udvælger selv hvad de mener er mest interessant for dig, i form af tophistorier. Vil du se, hvad der ellers rører sig, kan du klikke på menuknappen ved ’Nyheder’ og vælge ’Seneste’ fremfor ’tophistorier’.

Log ud af Facebook på afstand
Glemte du at logge ud hos kammeraterne eller kontoret, er der ingen grund til panik. Fra menu-fanen øverst, kan du åbne indstillinger og navigere til ’Sikkerhed’ til venstre. Her kan du under ’Hvor du er logget på’ se hvor din Facebook er tilgængelig fysisk. Er der fra et sted der ikke passer kan du klikke på ’Stop aktivitet’.

Password til Apps
Når du logger ind på applikationer via Facebook kan der opstå fejlmeddelelser. Dem kan du omgå ved at få Facebook til at generere passwords udelukkende til disse apps. Det gør du under ’Indstillinger’ i menu-fanen, ved at vælge ’Sikkerhed’ til venstre og klikke på ’Appadgangskoder’.

Læs også: Sådan slipper du for Facebook Messenger [TIP]

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies