Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Her er den komplette guide til Kontrolcenteret på iOS [TIP]

Her er den komplette guide til Kontrolcenteret på iOS [TIP]

Kontrolcenteret var en eftertragtet feature på iOS, og i dette tip fra Mobilsiden viser vi, hvordan du får størst udbytte deraf.

Ved sidste års WWDC (udviklerkonference) blev iOS 7 præsenteret. Foruden det radikalt, ændrede design så bragte opdateringen også nye funktioner med sig. Heriblandt det såkaldte “Kontrolcenter”, der efter jublen i salen at høre, var længe ventet. 

WWDC 2014 - her er hvad Apple bør byde på

Funktionaliteten, der er yderst inspireret af søgegigantens Android system, bringer brugbare genveje til et lille gardin, som nemt kan trækkes op fra bunden af skærmen, og Mobilsiden.dk vil idag give dig råd til at få fuld udbytte deraf.

Så start med at trække fingeren opad fra bunden af displayet. Da Kontrolcenteret er integreret overalt i iOS, så virker det overalt, og som du kan se så tilpasser udseendet sig flot efter din baggrund.

Øverste række er indstillinger, som du kan slå til/fra efter ønske, og jeg nævner dem her fra venstre (Flyfunktion, Wi-Fi, Bluetooth, Forstyr ikke og rotationslås) 

De fleste af dem siger sig selv. Hvis du ikke har fanget fordelen ved “Forstyr ikke” funktionen, som fandt vej med iOS 6 i 2012, så vil jeg i den grad anbefale, at du ser nærmere på dette Tip: En tændt iPhone kan sagtens garantere total nattero.

 

Næste funktion er justeringen af lysstyrken, og den er formentlig længe ventet af de iOS-brugere, som ikke overlader batterilevetiden til Apples “Automatisk lysstyrke” funktionalitet.

Dog kan selv lysstyrkejusteringen i Kontrolcenteret komme til kort, hvis solen overstråler dit sparsommelig skærmlys. Så hvis hurtigt vil have lysstyrken skruet op, så kan Siri altså sagtes hjælpe med det.

Midterste felt er tildelt musikafspilleren. Det er altså her, at du nemt kan spole, hoppe og skrue op for din yndlingssamling af musik. 

I rækken derefter finder du én eller to muligheder, der bestemmes af iOS enheden og netværk. Det er nemlig her, at AirDrop og AirPlay skal findes. AirDrop er en funktion, der gør det nemt at overføre indhold mellem iOS enheder. AirPlay handler om at streame indhold fra iOS enheden til AirPlay kompatibel udstyr (Apple TV, Airport Express og AirPlay højtalere). I den forbindelse vil jeg da lige slå et slag for Mobilsidens tidligere artikel: Sådan sender du filer via AirDrop på din iPhone [TIP]

Sidste række er mindst lige så anvendelig som de førstnævnte. Først i rækken finder vi nem adgang til en lommelygte, efterfulgt af genvej til Ur-app’en. Derefter genvej til Lommeregner app’en samt Kamera app’en.

Apple har tænkt over, at Kontrolcenteret kan være til besvær i apps og lignende. Skulle du derfor komme til at aktivere gardinet ved fejl i apps, så kan du under Indstillinger, Kontrolcenter fuldstændig selv bestemme, om der skal være "Adgang fra låst skærm" og "Adgang fra programmer" til Kontrolcenteret.
Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies