Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Her finder du dine skjulte Safari-passwords på din iOS-enheder [TIP]

Her finder du dine skjulte Safari-passwords på din iOS-enheder [TIP]

Gemte og krypterede adgangskoder er en herlig ting, men når ikke du er på eget udstyr, så kan hukommelsen komme til kort.

Du har her på siden før kunne læse dette Tip: “iCloud Nøglering” passer godt på dine koder til nettet. Apple giver nemlig iOS og Mac-brugere mulighed for at kryptere brugernavne og adgangskoder til hjemmesider.

Oplysningerne vil blive synkroniseret krypteret på tværs af enhederne, og det er særligt smart, da iCloud ved oprettelse eller ændring af adgangskoder kan foreslå kryptiske foreslag som efterfølgende gemmes i brugerens såkaldte “iCloud Nøglering”.

Hagen viser sig, når brugeren så ikke befinder sig ved egen Mac eller iOS-enhed. Så kan det sagtens være svært at erindre de kryptiske koder som tidligere er foreslået af iCloud, og derfor vil Mobilsiden idag vise, hvor du let finder dem fra din iPhone. 

- Start med at gå i: Indstillinger, Safari. 

- Vælg så: “Adgangskoder og auto-udfyld”.

- Tryk så “Arkiverede adgangskoder”.

- Nu vil du blive præsenteret for alle dine gemte oplysninger. Som udgangspunkt så vil vil brugernavnet være blottet for at du nemt kan genkende det rette emne. Når du har valgt det ønskede, skal du indtaste din firecifret adgangskode som beskytter din iOS-enhed hvorefter koden vises.

Apple lukker til efteråret med iOS 8 op for at 3. partsudviklere kan udnytte Touch ID fingeraftrykslæseren, som på nuværende tidspunkt kun befinder sig på iPhone 5S. Apple giver kun udviklerne mulighed for at kunne bruge emnerne fra brugerens “iCloud Nøglering” så log-in kan foretages via fingeren og uden indtastning af kode. 

Vi vil derfor anbefale, at i får gjort jer bekendt med “iCloud Nøglering” allerede nu, og til det kan i naturligvis bruge det førnævnte tip.

 

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies