Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Hjemmefusk til din Sony Ericsson

Hjemmefusk til din Sony Ericsson

Ubegrænset antal sms-beskeder, nye menuer, bedre lyd, lav en K750i om til en W800i. Mulighederne er mange for dem som vil nørde lidt med deres Sony Ericsson telefon.

Det medfølgende usb-kabel, lidt software på computeren og lyst til at 'rode'under motorhjelmen’, det er de tre nødvendigheder for at komme i gang med lidt hjemme-fusk.

For eksempel er det muligt at fjerne begrænsningen på 194 sms-beskeder, fjerne teksten der viser hvilken teleudbyder man har eller selv kan lave Sony Ericsson K750i om til en W800i.

Det er brugere på hjemmesiden Mobildebat.dk, der i flere uger har skrevet om de såkaldte ’tweaks’ – altså ændringer, som dem der tør, kan udføre på deres K750i eller W800i.

Fremgangsmåderne er forholdsvis enkle såfremt man har lidt teknisk snilde.

Fjern sms-begrænsningen...

Ikke alle 'tweaks' er specielt nødvendige. Men en enkelt ændring vinder over dem alle.

Af en eller anden ukendt årsag, har Sony Ericsson valgt at indbygge en begrænsning på hvor mange sms-beskeder telefonen kan indeholde. Begrænsningen er 194 beskeder, total set. Sender man blot en lille smule sms, nås grænsen hurtigt.

Nokia har også begrænsning i en række af deres produkter, men i modsætning til Sony Ericsson, har Nokia en feature som automatisk overskriver ældre beskeder. Dermed opleves der ikke i dagligdagen begrænsninger.

Når sms-grænsen er fjernet i en Sony Ericsson K750i eller W800i, bliver der plads til omkring 30.000 beskeder. I dagligdagen du dog ikke bruge så meget plads, da indbakken bliver langsommere og langsommere jo flere beskeder den indeholder. Derfor skal du selv huske og rydde op hvis telefonen bliver langsom.

Hvor mange beskeder der bliver plads til efter ændringen af telefonen, afhænger af hvor meget ledig hukommelse du aktuelt har.

Pas på!

Inden du nu kaster dig over at ændre filer i telefonen, så husk, at det på alle måder sker på eget ansvar. Regn ikke med nogen form for garanti hvis dine ændringer ender med at skade telefonen.

Derfor, lav IKKE noget om hvis du er i tvivl. Husk også backup af alle filer du ændrer!

Sådan gør du...

Specialisterne fra Mobildebat.dk har for Mobilsiden.dk afprøvet et par af ændringsmulighederne. De har efterfølgende skrevet en komplet ’how to’-guide.

Guiden indeholder følgende vejledninger:

- Fjern sms-begrænsningen
- Slet kamera lyd
- Skift video optager kvalitet
- Fjern operatør logo
- Opgrader din K750i til W800i

Tak til brugeren ”Ravn” der startede debatten om emnet og til ”GrevBatman” for den udførlige guide – og ikke mindst, tak til alle andre debattører der har være flinke og dele deres viden.

Download ”Guide til tweak af Sony Ericsson K750i / W800i”, klik her...

Du finder mere information om emnet i følgende tråd på debatsiden Mobildebat.dk, klik her...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies