Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Hold styr på applikationerne med AppBrain

Hold styr på applikationerne med AppBrain

ANDROID TIP: Med AppBrain kan du styre dine applikationer på Android-mobilen direkte fra internettet. AppBrain er ualmindelig smart.

AppBrain på en HTC Desire.
AppBrain på en HTC Desire.

Android Market, programbutikken i Android mobiler som f.eks. HTC Desire, Samsung Galaxy S og Sony Ericsson Xperia X10, er ikke verdens mest inspirerende App Store.

Så længe der ledes efter et specifikt program, er det let nok, men så snart man bare vil søge lidt rundt, og lade sig "tippe", er standard-butikken ikke god nok.

Heldigvis giver Android-platformen mulighed for at justere på det, som ikke er godt nok, og her kommer AppBrain ind i billedet - den udvider simpelthen funktionaliteten i Android Market ret markant.

Når AppBrain er sat op, er der bunkevis af anbefalede og hot-lists, som kan give en masse inspiration til, hvilke apps man ikke kan undvære. Det smarte ved AppBrain er, at man kan lave hele arbejdet i ens personlige profil på AppBrains hjemmeside.

Du starter på www.appbrain.com og logger ind, med samme Google-konto, som du i forvejen har på Android mobilen. Herefter hentes programmet "AppBrain" og "Fast Web Installer" fra Android Market på mobilen, og sidstnævnte køres først - følg blot vejledningen på skærmen.

Når AppBrain åbnes på mobilen, vælges "Manage my apps" som viser de programmer og spil, der er installeret på mobilen. Med knappen "Sync with AppBrain" synkroniseres applikationslisten med kontoen på webudgaven.

Nu kan du søge rundt efter spændende applikationer på appbrain.com. Når noget interessant findes, er det blot at trykke "Install", dermed tilføjes applikationen til din personlige liste.

Tilbage på mobilen finder du nu igen "Manage my apps" og "Sync"-knappen. Nu opdateres listen over dine programmer og knappen "Perform installs", installerer de valgte programmer.

På tilsvarende måde kan programmer fjernes igen - nu hedder knappen sjovt nok blot "uninstall".

Hvis "Fast Web Installer" er korrekt installeret, kan mobilen rent faktisk HELT SELV installere programmer, blot der trykkes "Install" i webdelen. Det er rigtigt rigtigt smart.

Flere mobiler på samme konto

Hvis du bruger samme AppBrain-konto fra flere mobiler, kan systemet også holde styr på, hvilke applikationer der befinder sig på hvilke mobiler. En sidegevinst er, at man let kan kopiere en applikation fra en liste til en anden, samt oprette egne lister.

Jeg har testet programmet på både HTC Desire og Samsung Galaxy S og det fungerer lige godt, på begge mobiler.

Da jeg ofte skrifter mobiltelefon, er AppBrain en kæmpegevinst, da jeg slipper for at rode rundt efter mine favoritapps, hver gang en ny mobil skal sættes op.

Applikationerne som er installeret på mobilen.
Applikationerne som er installeret på mobilen.

Ikke alt findes i AppBrain

Der er ingen tvivl om, at AppBrain er virkelig genialt, specielt fordi man har styr på applikationerne, og derved kan huske sine favoritter.

Jeg har dog opdaget, at det ikke er alle applikationer, som kan søges i AppBrains interface. F.eks. findes "TV 2 Tour de France" ikke. Til gengæld kan man gå på opdagelse i en hel masse andre spændende apps - også dem der koster penge.

Desværre kan betalings-apps ikke hentes fra den danske del af Android Market heller ikke via AppBrain.

Alt i alt er AppBrain et absolut "must have" program på Android mobilen, hvis du vil på inspirationsudflugt i applikationer og spil på Android Market.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Anderstoft 18-11-2010 19:35:38

Super app! Fandt efter 10 sekunders leg med applikationen en masse ting, jeg har brugt flere dage på at lede efter. Fedt med 'Sort' muligheden, hvor man kan søge på fx "All-time popular apps" eller "Highest rated apps".

0 0
Jacob Pedersen 01-08-2010 18:34:21

Takker mange gange, er blevet helt uundværlig.

0 0
Schjiskywuzz 21-07-2010 20:54:41

Det er ganske enkelt voldsomt smart, at man kan finde bedre rundt i kategorierne, installere, opdatere og afinstallere direkte fra web.
Jeg har da fundet en del apps, jeg aldrig ville have fundet, hvis det ikke var for den side.
Thumbs up!!

0 0
Lowkey 20-07-2010 02:14:09

Holdet bag Appbrain har udgivet denne fixe app: http://www.appbrain.com/app/com.appspot.swisscodemonkeys.apppusher

Den kan pushe apps til din telefon, på samme måde som Google har lovet at man kan, når Android 3.0 bliver lanceret.
Når den app er installeret, trykker man bare Install på hjemmesiden og så går installationen automatisk i gang på telefonen.

0 0
Lowkey 20-07-2010 02:19:14

Ja, jeg læser naturligvis kun halvdelen af artiklen, men så kom der i det mindste et direkte link :P

0 0
TorbenK 19-07-2010 20:29:30

Årh mand det er smart!
Tak for den information.

:)

0 0
MadsA 19-07-2010 19:32:50

GE-NI-ALT program!

0 0

Om brug af cookies