Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Hvad gør du hvis du mister din mobil?

Hvad gør du hvis du mister din mobil?

TIP: Rigtigt mange danskere har prøvet at miste deres mobiltelefon, men hvad gør man når den er væk? Læs her hvordan du korrekt kontakter teleselskab, politi og forsikring.

Hver dag modtager teleselskaberne opkald fra frustrerede kunder, der har mistet deres telefoner, enten ved egen hjælp eller stjålet af en tyv. Men hvordan forholder man sig, som forbruger, når telefonen er væk?

Vi har kontaktet et par af de største teleoperatører i Danmark, og fået forklaret hvordan sikkerheden er, for at undgå misbrug af ens mobil.

Herunder kan du læse, hvordan du skal forholde dig, når mobilen f.eks. pludselig befinder sig på bagsædet af en taxa, og du ikke længere er i bilen.

Blokere SIM-kortet

SIM-kortet du har fået udleveret af dit teleselskab, er det der sørger for, at du kan bruge mobilen til at foretage opkald, sende sms og gå på internettet.

Men hvis din mobiltelefon havner i de forkerte hænder, kan et misbrug opstå, og du kan hurtigt komme til at stå med en skyhøj mobilregning, hvis ikke du gør noget.

Derfor er det vigtigt som det første, at ringe til teleselskabet. Her giver man kundeservice sine personlige oplysninger, hvorefter SIM-kortet bliver spærret, således det ikke kan blive misbrugt.

Teleselskabet kan herefter tilsende dig et nyt SIM-kort.

Bloker dit IMEI-nummer

IMEI-nummeret er et unikt ID for netop din mobiltelefon, lidt ligesom et serienummer er for mange andre elektronik-enheder.

IMEI-nummeret er faktisk et vigtigt nummer at have i tilfælde af telefonen mistes - og det kan være med til at gøre telefonen ubrugelig for tyven.

IMEI-nummeret findes oftest bag batteriet i telefonen, på salgskassen eller på kvitteringen du har fået fra den butik, hvor telefonen er købt.

Efter du har kontaktet teleselskabet og fået blokeret SIM-kortet, er det meget vigtigt at du ringer til politiet, og melder din telefon er væk eller stjålet. Og det er her IMEI-nummeret er vigtigt at have, da politiet skal bruge nummeret til politirapporten.

Politiet sender herefter dit IMEI-nummer til et centralt register der hedder ”The Central Equipment Identity Register” (CEIR). CEIR registret indeholder millioner af IMEI-numre både de godkendte (white list) og de blokerede (black list).

Når nummeret er på blacklistem kan mobilen ikke kan bruges med et andet SIM-kort, i alle de lande hvor teleselskaberne samarbejder med CEIR.

Forsikringen

Er din mobil forsikret af et forsikringsselskab, er det nu vigtigt at du også melder telefonen stjålet hos dem, således du kan få gavn af  forsikringen og få erstattet mobiltelefonen, og det er her at politianmeldelsen kommer til nytte.

Forsikringsselskabet vil nemlig ofte gerne have politianmeldelsen så de kan verificere dit tab.

Skulle du gå hen og få din mistede telefon tilbage, og du har været denne operation igennem, skal du oplyse dette til politiet så telefonens IMEI-nummer kan fjernes fra blacklisten.

Herefter kan telefonen igen bruges med et SIM-kort.

Læs mere:
- Hvad betyder IMEI-nummeret 

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Kim F. 13-04-2012 17:27:25

Bruger lost phone, der spore den via gps, og sender 3 sms'er med tyvens tlf nr til 3 venner hvis vedkommende sætter nyt simkort i, desuden kan jeg selv sende 3 forskellige sms'er hvor bla.kan sætte en alarm igang med max volume eller at den sletter alt der er på den, eller jeg kan enten skrive tabt og koden eller spor og koden. På den måde er tlf total ubrugelig. MEN husk at skrive koden ned og gem det godt et sted i hjemmet. i Ka finde den på google play.

0 0
Tobias Nordahl 12-04-2012 20:01:53

Bruger "WheresMyPhone"... eller Find my iPhone eller lignende..;-)

0 0
Villiam 12-04-2012 11:41:07

self en ny :D

1 0

Om brug af cookies