Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Hvis du køber en mobil i udlandet....

Hvis du køber en mobil i udlandet....

...er der flere ting, du skal være opmærksom på. Se her, hvad du skal overveje, inden du slæber en mobil med hjem fra ferien.

Det kan være fristende at købe en ny mobil med hjem fra udlandet, hvor telefonerne nogle gange er meget billigere end på det danske marked.

Der kan også være tilfælde, hvor man har forelsket sig i en mobil, der ikke findes på det danske marked - for eksempel Google Nexus One.

Men det er ikke så lige til at bruge en udenlandsk telefon.

Se her, hvad du skal være opmærksom på, hvis du overvejer at tage en mobil med hjem fra ferien.

Android er nemmest

De nemmeste mobiler at bringe over grænsen er Google Android-mobiler, som f.eks. HTC Desire, Sony Ericsson X10-serien eller Samsung Galaxy S.

Mobiler med Google's styresystem kan nemt sættes til at tale dansk, så længe der er tale om en version og model, der også findes på det danske marked.

Dermed får man både dansk menu, samt dansk ordbog og tastatur.

Adgangen til Android Marked bestemmes af, hvor du befinder dig, og der er derfor også adgang til det danske Android Marked.

Der kan dog stadig være SIM-lås på mobilen, og du går stadig glip af garanti og service, når den er købt i udlandet.

Nokia, Sony Ericsson m.fl.

De sværeste mobiler at medbringe til Danmark er Nokia, Sony Ericsson og andre mobiler, der kører på producentens eget styresystem.

I dem mangler der simpelthen en dansk sprogfil.

Så hvis du vil have den til at kunne skrive æ, ø og å, have dansk ordbog og have menuen på dansk, så skal du have installeret den manglende sprogfil på mobilen.

Det kan gøres hos en unlock-butik eller hos en forhandler, der selv henter mobiler hjem fra udlandet, og koster under 300 kroner.

Man skal dog være opmærksom på, at hver gang mobilen bliver opdateret eller har været til reparation, går den tilbage til original-sproget, og skal igen have installeret den danske sprogfil.

Mobilerne kan også være SIM-låste til en operatør, og skal derfor låses op, før du kan sætte dit danske SIM-kort i.

Samtidigt mister du igen al form for garanti og ret til service.

Apple produkter

På Apples iPhone er der ofte mange penge at spare på at købe den i udlandet.

Dog skal man være opmærksom på, at de nyeste versioner af softwaren ikke kan unlockes. Til gengæld er der ikke SIM-lås på iPhone 4 købt i England, Frankrig og Canada, mens der er SIM-lås på iPhone 4 i Tyskland og Japan. 

Der er til gengæld lås på iPhone 3GS og ældre modeller i de fleste lande, ligesom der er i Danmark. 

Derfor kan der være en idé i, at købe sin iPhone i lande, som ikke bruger SIM-lås. For eksempel Italien.

Stort set de samme problematikker gør sig gældende med Apple iPad - denne er dog ikke SIM-låst. Den bruger til gengæld den nye type Micro SIM-kort.

Hvis den går i stykker....

Hvis du har købt en mobil i udlandet, hænger du altid selv på regningen og problemet, hvis mobilen går i stykker.

Du skal selv finde et værksted, der vil tage mobilen ind, og du skal selv betale for reparationen.

Du har samtidig ingen garanti, hvis mobilen ikke virker efter værksteds-besøget, og du har ingen ret til at få pengene igen, hvis mobilen ikke kan reddes. Dette gælder med få undtagelser, alle modeller.

Med andre ord, kan du altså kun håbe på, at mobiltelefonen bliver ved med at virke i hele dens levetid.

Køb med omtanke

Det kan altså være en god idé at undersøge grundigt, hvilken mobil man er ved at købe på ferierejsen, og dermed hvor nem den er at få til at virke 'på dansk'.

Selvom der kan være penge at spare, kan de penge hurtigt blive brugt på at få mobilen oversat til dansk, låst op, for slet ikke at tale om, hvis der bliver problemer med mobilen, hvor man selv hænger på reparations-regningen.

Derudover er der hele besværet, og den manglende danske manual - og ingen hjælp at hente hos forhandleren, den er købt hos.

Alle de nævnte forhold gælder også for parallelimporterede mobiler - det vil sige mobiler, som forhandleren har købt i udlandet for at sælge videre på det danske marked. Her er den danske forhandler dog bundet til den toårige garanti, der er lovpligtig.


Har du selv købt en mobil i udlandet, eller overvejer du det? Kommenter gerne nedenfor...

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Vitar Enluns 08-08-2011 07:12:08

Ville bare lige goere opmaerksom paa, at der pt. er ofte sim laas paa iphone 4 i canada. det har nok aendret sig siden artiklen blev skrevet.

0 0
Marie Borregaard 02-12-2010 13:42:13

Hej.

Jeg er blevet tilbudt at købe en iphone som er købt i usa (mener jeg).
Er det ulovligt at købe den? Og der er jo så ikke dansk tastatur, men kan man få det på den?

0 0
Mikkel 29-06-2010 14:30:14

Glemmer I ikke at oplyse at der skal svares told og moms af varer indført fra lande udenfor EU?

F.eks. USA:
http://www.shopudland.dk/ToldogMoms/USAToldogMoms/tabid/86/Default.aspx

0 0
Tobias 29-06-2010 00:05:34

nogen spicel grund til der ikke nevnes den ? den giller jo i hele EU

0 0
Anders W 28-06-2010 14:29:29

.. det bør nævnes at køber du en telefon i udlandet er der naturligvis stadig fabriksgaranti på den :). Du skal dog selv sørge for at få den sendt til en af deres værksteder.

F.eks. har folk der købte en Nexus One i USA, kunne sende den til reparation hos HTC i England, dækket af garantien. Dog måtte de selv stå for forsendelsen derover.

Derudover er jeg ret sikker på at adgangen til Market på Android telefoner (og hvad du kan få der) er bestemt af dit sim-kort, og ikke hvor i verden din mobil befinder sig :)

Et godt trick er at anskaffe sig et sim-kort fra enten USA eller England, hvorved man så får adgang til betalingsapplikationer uden at bryde garantien på sin telefon. Man sætter det udenlandske SIM-kort i telefonen, og bruger WiFi til at hente applikationerne.

Jeg mener at man kan opdatere sine betalingsapplikationer der ligger på telefonen, selvom man har sit danske kort i. Så det udenlandske skal kun bruges til at hente nye apps, samt hvis man skal have en af dem geninstalleret.

0 0
Fleury29 28-06-2010 15:35:35

Det er ikke rigtig nok at den tager det ud fra hvor simkort er fra og ikke hvor mobilen befinder sig.. :)
Man kan bare købe et taletids sim-kort fra usa eller england så skulle det være i orden :) Selvom det nu er nemmer at root og ellers finder der alternativ market af android market hvor man godt kan hente betalingsapp fx appbrain.com

0 0
Jannik 28-06-2010 12:36:02

Hvad hvis man har købt en i fx USA hvor de kører med andre master og sådan noget?

har det ikke også noget at sige eller hvordan?

0 0
Anders W 28-06-2010 14:22:06

Så længe du ikke køber en der kun virker på de amerikanske netværk (som f.eks. HTC Evo4) så er der intet problem. Langt de fleste mobiler kører på GSM nettet, så de vil også virke herhjemme.

0 0
Jens F 28-06-2010 11:22:44

Min kusine arbejder over hele verden med sit firma og hun har spurgt om jeg vil have noget med hjem fra USA, så spurgte jeg om mobiltelefoner var noget hun kunne skaffe derfra og så sagde hun at hun sagtens kunne skaffe en (hun har selv en nexus one som hun købte derover). Så spurgte jeg om en Desire var til at få fat i og hun siger hun nemt kan skaffe en.
Så det ville ikke være noget problem eller hvad?

0 1
Anders W 28-06-2010 14:23:12

Hvis du får hende til også at skaffe dig et amerikansk sim-kort, så har du også pludseligt adgang til betalingsapplikationer på Market, udena t skulle rode med telefonen (og miste din ganranti).

0 1
CerB 28-06-2010 12:08:28

nu mener jeg ikke de har desire i USA, ellers var det sikkert en god ide :-)

1 0
Fleury29 28-06-2010 12:01:29

Citat fra artikelen: Mobiler med Google's styresystem kan nemt sættes til at tale dansk, så længe der er tale om en version og model, der også findes på det danske marked.

Så jo en desire vil du meget nemt kunne få hjem og ingen problem skulle være da den jo er på det danske marked og det hele :)

0 1
May Frederiksen 28-06-2010 12:00:40

@ Jens: Det kan du som sådan godt, men hvis der på et tidspunkt bliver problemer med telefonen, og du gerne vil have den repareret, bliver det for egen regning, ligesom du skal betale for at få telefonen låst op, hvis den er SIM-låst.
// May - mobilsiden.dk

1 0
Vejby 28-06-2010 11:45:41

Du kan også købe min Desire som jeg fik i gave... + lidt tilbehør - kontakt mig på lvmadsen@gmail.com hvis det har interresse... bla et 16gb micro SD kort - og ikke simlåst.. kvitering haves self...

0 1
May Frederiksen 28-06-2010 11:56:12

@ Vejlby: du kan jo også sælge den på mobilsalg.dk :)
/ May - mobilsiden.dk

0 1

Om brug af cookies