Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Ind med implantaterne og ud med tandlægeskrækken [TIP]

Ind med implantaterne og ud med tandlægeskrækken [TIP]

Med appen Core It kan på kun et minut tage en test for at finde ud af, om du har tandlægeskræk og komme problemet til livs.

Med appen Core It kan du slippe af med din tandlægeskræk.
Med appen Core It kan du slippe af med din tandlægeskræk.

En stor del af den danske befolkning lider af tandlægeskræk. Angsten for tandlæger sidder meget dybt, hvilket afholder mange fra at gå til tandlægen så tit, som tænderne ville have godt af. Det kan Tandlægerne Brønshøj Torv bekræfte. Oftest er skrækken for en tur i tandlægestolen ganske irrationel.

Gælder både store og små tandlægeopgaver

Ifølge tandlægerne er mange bange, uanset om det drejer sig om den sædvanlige tandpleje eller de lidt større ting såsom implantater, bøjle eller kosmetiske indgreb. Oftest bliver patienterne positivt overraskede over, at et tandlægebesøg er langt fra de tanker, som patienterne har gjort sig.

Læs også: Sundhed.dk har samlet alle læger og behandlere i en applikation

Tandlægeskrækken og udeblivelsen fra tandlægen kan have den negative sideeffekt, at man ikke får ordnet de småting, der måtte være. Derfor udvikler de sig i negativ retning og kræver derfor en større indsats – set i forhold til at tage det i opløbet.

Appen Cope It hjælper

For at hjælpe de personer, der stadig har store udfordringer med at gå til tandlæge, er der udviklet en app til at komme tandlægeskrækken til livs. Det er den danske virksomhed, Cope it, der står bag anti-tandlægeskræk-appen.

Læs også: Akutapp klar i ny og forbedret landsdækkende version

Ved at besvare en række spørgsmål kan appen hjælpe dig med at finde ud af, om du har tandlægeskræk eller ej.

Hurtig hjælp er dobbelt hjælp

Ved at gøre det nemmere for personer med tandlægeskræk (odontofober) kan disse hurtigere få løst de problemer, som de måtte have med deres tænder. Jo hurtigere de kommer i behandling, jo mindre indgreb skal de igennem.

Læs også: Slip for fartbøder med din smartphone [TIP]

Man regner med, at cirka 40 % af danskere – i større eller mindre grad – lider af utryghed eller angst over at skulle til tandlæge. Dermed er der et stort potentiale for Core its app, der kan hentes i Apples App Store. Alternativt kan du tage testen online her.

Apps til ethvert formål

At smartphones og deres apps er kommet for at blive, kan nok ikke overraske nogen mere. Brugen af mobiltelefoner og tablets er over de seneste år nærmest eksploderet. For mange har telefonen og iPaden erstattet den traditionelle computer.

Læs også: Få notifikationer når UV-indekset bliver for højt [TIP]

En stor den af forklaringen til dette skal uden tvivl findes i det faktum, at der findes en app til stort set hvad som helst. Det er ikke kun personer, med tandlægeskræk, der kan nyde godt af en app. Rejseplanen, MobilePay og appen til forældreintranet på skolerne er andre eksempler på apps, der gør, at vi kan have hele verden i vores telefon.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies