Mobilsiden.dk  /   Tips  /   iPhone-tip: Lav dine egne vibrationsmønstre

iPhone-tip: Lav dine egne vibrationsmønstre

Med iOS 5-opdateringen kan iPhone-brugerne lade telefonens vibrator afsløre, hvem der ringer, selvom den står på lydløs.

I sidste uge blev den længe ventede 5.0-opdatering til iPhone-styresystemet iOS sluppet løs med en række nye funktioner.

I denne artikel vil vi kigge nærmere på en af de lidet omtalte af slagsen - muligheden for at "indspille" egne, unikke vibrationsmønstre.

Funktionen gør det muligt at lave en særskilt vibrationsrytme til en ellere flere af dine kontakter. På den måde er det nemt at vide, hvem der ringer, selvom mobilen er sat til at være lydløs.

I første omgang skal du slå funktionen til på din iPhone med iOS 5.

Vælg 'Indstillinger' fra hjemmeskærmen, dernæst 'Generelt' og 'Tilgængelighed' (i bunden). Herefter finder du 'Specielle vibrationer' og trykker på den runde knap. Når den er rykket til højre og efterlader et blåt felt til venstre, er funktionen slået til, og du er klar til at komponere.

Lav egne mønstre

Vejen til at lave dine egne vibrationsmønstre går igennem 'Indstillinger', 'Generelt' og 'Lyde'. Helt nede i bunden finder du vibrationsmønstrene.

Når du har trykket på 'Vibration' herunder, kommer du til en menu med fem standardmønstre: Advarsel, Hjerteslag, Hurtig, S.O.S og Symfoni. I bunden finder du 'Opret ny vibration', som bringer dig videre til ovenstående billede.

Her kan du optage/indspille dine egne, unikke mønstre (op til 15 sekunder) ved at trykke på feltet i midten - enten kortvarigt eller holde fingeren på skærmen. Når du har skabt den ønskede rytme, kan du gemme ved at vælge 'Arkiver' øverst i højre hjørne.

Nu er du klar til at gå ind under 'Kontakter' for at finde den person, som skal have tildelt det nye vibrationsmønster. Vælg personen, tryk 'Rediger' øverst i højre hjørne, og find feltet 'vibration' lige under 'ringetone'.

Vælg den nye "indspilning" fra listen, tryk 'OK' øverst i venstre hjørne, og tryk 'OK' i højre hjørne. Voila!


Har du andre tips til iOS 5?
Skriv dem gerne i kommentarfeltet nedenfor.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Cebastian 17-10-2011 14:44:50

Kan i ikke vente med at lave alle disse "nyheder" omkring små fif og div. til når i anmelder iPhone 4S inklusiv det nye iOS 5. Eller, hvis i ikke kan vente, så hvorfor ikke lave en anmeldelse på iOS 5, hvor i nævner alle mulige smarte ting, og mindre smarte ting. Så alle os andre ikke går ind på en hjemmeside, hvor 8/10 nyheder omhandler en niche af iOS 5? :)

0 0
Jesper Søgaard 17-10-2011 15:23:07

Synes da det er et rigtig godt tip. Faktisk har jeg længe savnet at kunne ændre vibrationsmønstret.

Du kan jo prøve at finde en anden side som ikke sværmer med iPhone 4S / iOS5 / Steve Jobs nyheder .. mit gæt er at det er svært at finde.

0 0
Cebastian 17-10-2011 19:21:47

http://www.engadget.com ?
Og de er ellers rigtig glade for iPhone. Så ja, der eventet var nyt og de annoncerede ting, som sværmede det med nyheder. Men ikke i dag. Jeg kan ikke se nogen nyhed med "iPhone-tips: Make your own custom vibration".
Hvis noget, så står det nok under deres iOS 5 anmeldelse. Og hvis ikke, så i deres iPhone 4S anmeldelse. Så jeg kan ikke se, hvorfor vi skal se små nicher af iOS 5 fujnktioner dukke op. Og nej, denne funktion er da tæt på ubrugelig. Smart nok, men ret ligegyldig. Ikke engang Apple sagde jo noget om det her i deres præsentation.

0 0
Christian 18-10-2011 20:10:53

Nu behøver alle hjemmesider jo nødvendigvis ikke være ens Cebastian?

0 0
Rune 18-10-2011 19:00:15

Sig du bare til de døve, at denne funktion er ubrugelig.
Selvom jeg ikke er døv, har jeg indkodet en hel del ud i morsekoder. Det er faktisk genialt ^^ så kan man på lydløs også mærke hvem der ringer.

0 0
Jesper Søgaard 17-10-2011 19:52:44

Er du dommer over hvad der er ubrugeligt? Nu synes jeg jo tilfældigvis at informationen er rigtig relevant for mig. At du ikke kan bruge den fordi du ikke har Apple er vel ikke skribentens skyld?? Og netop fordi det er relevant for mig og ikke blev nævnt i Apples keynote gør da at artiklen har sin plads

0 0
Cebastian 17-10-2011 20:02:04

Rolig nu, jeg siger ikke at det er til at smide ud. Jeg FORESLÅR at man ANMELDER iOS 5, hvori anmeldelsen kan NÆVNES DIVERSE SMARTE TING DU KAN GØRE, i stedet for at lave flere artikler om små ting. Siger det bare. Ville du måske ikke finde det mere overskueligt, at læse en hel anmeldelse af iOS 5 hvor du får en masse nyttigt at vide?

:)

0 0
Benjamin Jensen 21-10-2011 02:07:33

Ceb>> Det vil sgu da svare til, at man lavede en anmeldelse af Windows 7, hvor man så kunne nævne alle de smarte funktioner den har. Har du aldrig læst "tips og tricks" på forskellige sites? Selv i dag kommer forskellige sider med tips og tricks til windows 7, selvom vi er på vej mod 8'eren.

Tag dig nu sammen. Der kommer ikke andet end galde ud af dig, hver gang der bliver skrevet noget om iPhone. Det er sgu da ikke til at holde ud!

0 0
Daniel Jørgensen 17-10-2011 16:18:35

Hvilket jo bare er sørgeligt, hvis det er tilfældet.. Forestil dig en verden hvor der ikke var andet.. Hold kæft hvor ville det dog blive kedeligt og diktatorisk..

0 0
Per 17-10-2011 17:01:23

Det ville være perfekt.

Tænk, en verden hvor alt virker sammen og var kompatibelt helt ned til mindste detalje..

0 0
Kristian 17-10-2011 15:20:01

Hvorfor brugte du tid på at skrive den kommentar?
Bare lad vær med at klikke på linket hvis du ikke vil læse om emnet.
(Der står "iPhone-tip" i starten af overskriften)

-

Tak for tippet.

0 0
Cebastian 17-10-2011 15:45:32

Jow, nu klikkede jeg netop kun på linket for at skrive den kommentar. Jeg kan jo godt læse, tak. Men rigtigt nok kan jeg vel henvende mig i en ris & ros-værk.

Og jeg siger ikke, at det er et dårigt tip. Men i stedet for at lave 10 nyheder om små funktioner i iOS (eller Android for den sags skyld), kunne man ikke lave en bedre oversigt og samle det i ét sted? Det er slet ikke ment som et "jeg hader Apple nyheder", men simpelthen et forslag til, at man mere effektivt kan lave "nyheder". Måske. Det virker da umiddelbart langt mere hensigtsmæssigt at lave en samling af iOS 5, end at lave 30 nyheder med "iPhone tip: Lav din egen vibrationer til kontakter" og "iPhone-tip: Sådan bruger du Siri" og "iPhone-tip: Få vist vejret i din by, når du trækker gardinet ned". osv. osv. Ikke? Tak.

0 0

Om brug af cookies