Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Musikbutik på mobilen - sådan gør du

Musikbutik på mobilen - sådan gør du

TDC er i luften med TDC Musik live. Mobilsiden.dk har testet tjenesten, som er både nem og intuitiv at bruge.

TDC Musik Live, kan kun benyttes hvis du er TDC kunde.
TDC Musik Live, kan kun benyttes hvis du er TDC kunde.

For at købe musik via mobilen på TDC Musik Live, skal du først og fremmest være kunde hos TDC. Det er ikke nok at have abonnement hos et af de selskaber, der lejer sig ind på TDC’s net, som f.eks. Telmore eller Unotel. Derudover skal du have en mobiltelefon, der som minimum har GPRS-forbindelse, selvom 3G absolut vil være at foretrække for at få en ordentlig hastighed.

Når det praktiske er på plads, er det bare at gå på FLY via mobilen. Du kan automatisk blive sat op til FLY ved at sende en SMS til nummeret 2222. På FLY findes der et direkte link til TDC Musik, som du klikker på.

På selve TDC Musik har du en del forskellige muligheder. Du kan eksempelvis vælge at se de mest populære numre i butikken på det givne tidspunkt, eller du kan søge på de nyeste numre i butikken. Det er også muligt at få oversigter over ugens hitlister på Airplay, Dancechart eller Single hitlisten.nu, ligesom man nederst på siden kan se de numre, TDC anbefaler, som i skrivende stund består af de kunstnere, der er nomineret til P3-guld.

Hvis du allerede ved, hvilket nummer du vil købe, kan du også nøjes med at indtaste titlen eller navnet på kunstneren i søgefeltet. Når du har fundet frem til den rigtige sang, har du to valgmuligheder: Du kan købe sangen med det samme, eller du vælge gratis at lytte til de første 30 sekunder af nummeret. Dette er en ganske smart mulighed – især hvis man ikke er helt sikker på, om det nu også er det rigtige nummer, man har fået fat i. På den måde slipper man for at betale penge for en sang, som man egentlig slet ikke ville have.

Det koster aktuelt 12 kroner at downloade en sang – otte kroner for selve sangen og fire kroner for datatrafikken. Når du først har hentet en sang, har du mulighed for at downloade den gratis tre gange – enten til din mobil eller din computer. Du skal dog være opmærksom på, at prisen for datatrafikken på fire kroner skal betales, hver gang du gør det.

Skifter du tit mobilen ud, er det samtidig vigtigt at vide, at sangene, du henter, ligger sig på mobilen og ikke på SIM-kortet. Det betyder, at sangene ikke kan flyttes fra den gamle mobil til den nye. Det hjælper heller ikke at placere sangene på et hukommelseskort, da de er i formatet AAC, et beskyttet format, der låser musikken til mobilen. Det er heller ikke muligt at sende sange videre til vennerne.

TDC har har på det seneste oplevet en stor fremgang i kundernes interesse for online musik og har derfor store forventninger til TDC Musik Live. De 12 kroner per sang betaler kunderne gerne, er selskabet overbeviste om.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies