Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Opdater din Nokia selv

Opdater din Nokia selv

Nokia går Sony Ericsson i bedene. En række modeller kan du nu selv opdatere softwaren på. Senest er bl.a. N80 kommet med på listen.

En række Nokia modeller kan du nu selv opdatere softwaren på. Senest er bl.a. N80 og N91 kommet med på listen.
En række Nokia modeller kan du nu selv opdatere softwaren på. Senest er bl.a. N80 og N91 kommet med på listen.

Nokias update-service kan bruges til at opdatere den såkaldte "firmware" i telefonen. Firmware er den system-software, mobilen leveres med fra producentens side. Det drejer sig blandt andet om telefonens styresystem, samt indbygggede tjenester som kalender og telefonbog.

Nokia anbefaler, at man lige smutter forbi deres hjemmeside cirka en gang om måneden for at være sikker på, at man altid har den nyeste firmware installeret, og at ens telefon således fungerer optimalt.

Man skal dog være opmærksom på, at for bestemte modeller kan en opdatering af telefonens firmware gå ud over de data, der er lagret i telefonen. Blandt andet kontakter og kalenderaftaler kan ryge sig en tur, og det anbefales derfor varmt, at man tager backup af disse data, før man henter sin opdatering.

Sådan opdaterer du!

Opdateringen kan foregå på en af to måder: Man kan anvende mobilens egen internetopkobling til at hente opdateringen. Eller man kan downloade opdateringen til en computer med internetopkobling og så overføre den til telefonen med et datakabel.

Indtil videre er Nokias nye opdateringsservice ikke tilgængelig fra firmaets danske hjemmeside, men kan findes på den engelske (klik her).

Følgende mobilmodeller kan nu opdateres: E50, E60, E61, E70, N70, N72, N80, N91, 6131, 6630, 6680, 6681, 6682 samt Nokia 770 Internet Tablet.

Dansk sprog efter opdateringen?

Ja. Det er tilfældet efter opdateringen. Firmwaren som du downloader er til det britiske marked, hvilket også er det markedsområde Danmark tilhører. Det oplyser Nokia til Mobilsiden.dk. Udover dansk og engelsk indeholder softwaren sprogene finsk, svensk, norsk og islandsk.

Videre fortæller Nokia, at der løbende tilføjes flere terminaler til servicen, og at den kommer ud i flere sprog. Der arbejdes desuden på at gøre opdateringer til ældre modeller tilgængelige - uklart er det dog stadig, hvilke ældre modeller der bliver tale om.

BEMÆRK: Hvis telefonen er parallelimporteret og altså tilhører et andet markedsområde, vil det danske sprog forsvinde. Læs mere om denne problemstillen, klik her

Sony Ericsson er også med...

Sony Ericsson har en lignende service til en lang række af deres telefonmodeller. Her fungerer opdateringen således, at man henter et program til computeren. Herefter kan man via dette program checke Sony Ericssons database for nye tilgængelige opdateringer.

Disse kan så downloades til computeren og herfra overføres til telefonen med et datakabel. Du finder Sony Ericsson Update Service her.

Forrige artikel Næste artikel

Få notikationer:

Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies