Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Oplad din mobil effektivt [TIP]

Oplad din mobil effektivt [TIP]

Sådan gør du for at oplade din smartphone mest effektivt.

Tager opladningen af din mobiltelefon for lang tid eller er batteriet ved at være træt, så du skal lade telefonen hele tiden? Her får du lidt tips til, hvordan du kan gøre opladningen af din mobiltelefon mere effektiv.

Følg disse råd for at optimere opladningen af din mobiltelefon:

1. Sluk wifi, bluetooth etc. De mange trådløse tjenester suger strøm på din mobil, så du kan med fordel lukke dem, når ikke du bruger dem. Det gælder også under opladningen, da ladetiden dermed vil være hurtigere. Sæt evt. mobilen på flytilstand, hvilket lukker al kommunikation (også opkald).

2. Lad din mobil ligge, når den lader. Ligesom trådløst udstyr kræver strøm, gør skærmens lys, surfen etc. også. Lad mobilen ligge, sluk skærm og baggrundfunktioner - fx opdatering af mailbakkerne, Facebook etc. - og lad den ellers koncentrere sig om at lade.

3. Brug den originale lader - dine venners ladere, kopiladere etc. arbejder ikke nødvendigvis lige så hurtigt som den originale lader, der fulgte med din smartphone. Brug derfor den oprindelige mobillader.

4. Brug ekstra batteri eller nødlader på farten. Undgå at køre batteriet helt træt, så opladningen af din mobiltelefon tager længst mulig tid. Det kan du gøre med det efterhånden store udbud af ekstra batterier, solcelleladere etc., der er på markedet i dag.

Kilde: mobilrepair.dk

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

CJ 15-03-2014 18:05:02

Med LG G2 har jeg haft den luksus at den altid klarer et døgn som minimum. Samtidig lader den fuldt op på ca 70 minutter. Det betyder at jeg lader den køre på batteri om natten hvor den max bruger 4-6%. Når jeg vågner putter jeg den i laderen. Virkelig en befrielse. Ingen batteribekymringer. Heller ikke for miljøet :-)

1 0
Torben 14-03-2014 15:48:30

Endnu bedre:
Man kunne jo også sætte sin mobiltelefon til opladning når man tørner ind, og så slukke den HELT. Så kan man tage den ud af laderen når man igen ser dagens lys og starte den op igen. Det tager den ingen skade af, måske tværtimod :-)

0 0
Jesper Søgaard 14-03-2014 10:44:23

Her kunne artiklen godt inkludere lidt mere omkring ladehastigheder. Der er nemlig 3 ting der gør sig gældende når man gerne vil oplade sin telefon hurtigt. Ideelt for en hurtig opladning så bør telefonen lade med mere end 1 ampere

1) Opladeren - hvor mange ampere er din lader på? Billige ladere kan risikere kun at lade telefonen med 0,5 amp eller mindre. Sørg derfor for at din lader leverer ampere nok til at din telefon eller tablet bliver opladet hurtigst muligt.

2) Ladekabler/datakabler. Der er en god grund til at jeg nævner både ladekabler og datakabler, for der findes faktisk begge dele (når man snakker microusb)! Teknisk set så kalder telefonen selv på den strøm som den skal bruge. Ved et almindeligt datakabel, tror telefonen at den er tilsluttet en USB-port og en standard USB 2.0 port leverer kun 0,5 ampere, hvorfor telefonen kun vil lade med 0,5 ampere og derved tager opladningen rigtig lang tid. Man kan købe et ladekabel, hvor datadelen i micro-usb'en bliver benyttet til opladning, hvilket gør at man kan lade hurtigere.

3) Sidst så er der telefonen som selv kalder på hvor meget strøm den skal bruge. Producenterne programmerer telefonerne til at kunne identificere originale kabler, hvilket betyder at når sådan et kabel tilsluttes så tillader telefonen hurtigere opladning.

For nemt at identificere om jeres android-telefon oplader langsomt, kan I downloade en gratis app der hedder Galaxy Charging Current *Lite*. Den kan fortælle hvor mange mA (miliampere) telefonen oplades med.

På trods af at jeg har haft mange forskellige telefoner, har jeg først fornyligt lært ovenstående.

8 0
Shawn 14-03-2014 17:35:27

Som udgangspunkt så lad være med at lade med mere end din standard lader kan. Længere er den ikke.

0 2

Om brug af cookies