Pas på med uoriginale opladere til mobilen [TIP]

Har du mistet din originale mobiloplader eller er den gået i stykker, så pas på med at købe en billig uoriginal lader.

Pas på med uoriginale opladere til mobilen [TIP]

Næsten alle nye mobiltelefoner bliver i dag leveret med en oplader. Som regel er disse opladere gennemtestede, så du som forbruger trygt kan stole på en sikker opladning. Men der er tidligere sket uheld, ikke kun med uoriginale ladere, men også med de originale

Men er din originale oplader gået i stykker eller har du mistet en, så er du tvunget til at købe en ny. En ny oplader er ikke det mest spændende, at bruge de hårdt tjente penge på, men konsekvenserne ved en at købe en billig oplader er det ikke værd.

Men hvilken skal man købe og hvorfor? Vi vil prøve at guide dig her, så du ikke får brændt fingrene på et usikkert køb.

Farer ved en uoriginal oplader

Mange ting kan ske når man anvender en uoriginal oplader. Det kan være noget så simpelt og ubehageligt som at få stød, til at laderen kan være grunden til en brand er opstået. De billige uoriginale opladere gennemgår ikke sikkerhedstjek og har ingen certificeringer. Det handler om, at lave dem hurtigt og billigst muligt. Så er der hverken tid eller penge til, at tage sikkerhed seriøst. 

Der bliver brugt den billigst mulige indmad, og det er ikke sikkert at opladeren kan tåle overophedning, som kan ske. Det betyder at opladeren ganske simpelt vil kunne antænde eller få noget andet til at antænde.

Oplader
En original SuperCharge oplader fra Huawei. Foto: Mobilsiden.dk

Mindre vigtigt end en brand i hjemmet, så vil det også kunne ødelægge din mobiltelefon. De dyrere og de originale oplader kommer en “lunte”, som sikrer dig mod en eventual overbelastning, så der ikke sker skade på din mobiltelefon. 

Derudover vil en billig oplader ofte være langsommere end en original. De fleste nye originale opladere understøtter også Quick Charge, som er lynopladning til din mobil. Husk at undersøge om din mobil understøtter dette, inden du køber en ny oplader.

Læs også: Mange USB Type C-kabler og -adaptere kan være farlige

Kan du ikke skaffe den originale oplader til din mobil, hvilket vil være det optimale, så gå efter velkendte mærker. Det er helt sikkert ikke billigt, men taget konsekvenserne ved en billig oplader i betragtning, så er det dét værd. Det er værd at kigge på mærker som Anker, Aukey, Sandstrøm og mange andre producenter, som laver kvalitets og gennemtestede produkter.

sony oplader
På mange gode opladere finder man et sikkerheds stempel. Som her hvor der står “Safety Mark”. Foto: Mobilsiden.dk

Hvordan ved du din oplader er købt for billigt?

Der er nogle forskellige ting der er værd at kigge efter. Kan du finde et sikkerheds stempel eller en anden sikkerheds certificering, så er det et rigtig godt udgangspunkt. Mærk derudover på opladeren. Føles det som kvalitet, er der en god vægt i den, er byggekvaliteten i orden, så er det også positivt. Bliver den meget varm under brug og brummer, så vil jeg være påpasselig.

Læs også: Quick Charge 3.0 oplader din smartphone endnu hurtigere

Det er også værd at læse den printede tekst igennem på den. Er der stavefejl eller er teksten utydelig, så skal du passe på. Til sidst kan man også få et godt indtryk, når man kigger på selve indpakningen, som opladeren kommer i. Ved kvalitets produkter bliver der som regel brugt lidt ekstra på også, at få indpakningen til at se ordentlig ud.

Tjek også kablet, hvis der medfølger et. Er det tyndt og virker billigt, så pas på med det. De fleste ordentlige kabler er godt skærmede og lidt tykkere, med stik der passer godt i henholdsvis mobiltelefon og oplader.

En sidste ting: Husk ikke at lade mobilen op om natten.

Flere artikler om Mobiltelefon

Få den kronologiske fortsættelse af sagen og anvisning til hvor du finder seneste nyt om temaet. mobilsiden kunne ikke slippe historien. 26/2/2018 blev fortællingen ført videre med et indlæg omkring Ticwatch S – Android Wear ur der overgår forventningerne [TEST] – Følg det videre forløb her. Tjek de seneste nyheder om temaet her.