Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Print trådløst fra iPhone eller iPad med AirPrint [TIP]

Print trådløst fra iPhone eller iPad med AirPrint [TIP]

Med AirPrint kan du trådløst printe direkte fra din iPhone eller iPad.

Der er flere og flere private mennesker, der - om ikke skifter deres computer ud - så i hvert fald bruger den mindre og mindre til fordel for en iPad eller en iPhone.

Der er så mange situationer, hvor det er nemmere at snuppe sin mobile enhed fra Apple end at skulle finde computeren frem og logge på. Der er dog ét område, hvor de fleste stadig tyer til deres PC eller Mac-computer, og det er, når der skal printes på papir.

Bruger folk stadig printer i 2015?

Et relevant spørgsmål, for vi har i efterhånden mange år snakket om Det Digitale Samfund og Det Papirløse Samfund. Uanset de gode visioner, der giver mening, bliver der stadig printet på livet løs på de danske kontorer og ude i hjemmene.

Spørger man BillyBlæk.dk, der lever af at sælge blækpatroner til printere, kan de ikke mærke nogen form for fald i salget, selv om vi skriver 2015.

Nu kan du også printe fra din telefon eller tablet

Apple har opdaget dette område, hvor deres mobile brugere ligger enheden fra sig for at printe fra deres computer. Som svar på udfordringen har Apple lanceret teknologien AirPrint.

Med AirPrint kan du printe direkte fra langt de fleste apps. Det eneste der kræves er at din printer understøtter AirPrint og at både den og din mobile enhed er tilsluttet samme WiFi-netværk.

Sådan gør du i praksis

Brugervenlige som de er, har Apple naturligvis lavet en udførlig vejledning til, hvordan du printer ved hjælp af AirPrint. Se vejledningen her.

Hvilke printere kan jeg bruge?

Alle de store printerproducenter som HP, Canon, Epson, Brother osv. har indført AirPrint-teknologen i en lang række af deres printere. Hvis du går ind på ovenstående side på Apples hjemmeside, kan du se en fuld liste over understøttede printere. Listen opdateres hver måned.

AirPrint giver dig masser af nye muligheder. Nu kan du f.eks. sidde med din iPad i sofaen og bestille billetter til rejser, koncerter eller biografen og sende dem til printeren, som står i et andet rum, og vente med at hente udskrifterne til senere.

Det er smart.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies