Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Red din smartphone fra druknedøden

Red din smartphone fra druknedøden

TIPS: Hvad gør du hvis du har tabt din smartphone ned i håndvasken, en vandpytte eller toilettet? Her er nogle tips til førstehjælpen.

Smartphonen er med på vandet (Foto: Mobilsiden.dk)
Smartphonen er med på vandet (Foto: Mobilsiden.dk)
Foto: Mobilsiden.dk

Fugtighed og vand er ikke det bedste en mobiltelefon ved, så er uheldet ude og telefonen lander i en vandpyt, et toilet eller ned i håndvasken.

 - Fugt og vand dræber din mobiltelefon

De fleste har formentlig gennem tiden prøvet at tage deres telefon ned i en fyldt håndvask, en vandpyt eller andet, men det behøver ikke betyde den ikke kan komme til at virke igen.

 - Sådan ser en fugtskadet mobil ud

Vi kommer her med et par gode råd til, hvordan du faktisk kan redde en ”druknet” smartphone eller anden mobiltelefon.

 - Mobilsommer: Fugt, sand og vand i mobilen er ikke dækket

Sådan redder du telefonen fra druknedøden

Du reagerer hurtigt, hvilket betyder telefonen så hurtigt som muligt skal reddes op ad vandet.

Er det en telefon, hvor du kan tage batteriet ud af – så skal dette gøres som det allerførste – da det minimerer risikoen for kortslutninger.

Herefter fjerner du de resterende løsdele fra telefonen – sim-kort, hukommelseskort osv.

Så tørres telefonen grundigt af med noget der ikke fnugger, så toiletpapir og engangs-karklude er udelukket. Tør forsigtigt af i alle hjørnerne osv., hvor der er små sprækker.

…nu tror du så telefonen er tør og det frister at sætte batteriet i igen for at se om den virker, men det må du IKKE gøre endnu.

Der kan nemlig være meget vand inde i telefonen endnu, derfor skal du nu bruge en lille plastikpose – gerne en af dem med ”lynlås-lukning” og ris. Posen skal så fyldes med ris og telefonen lægges også ned i posen – læg evt. batteriet i posen også, men vær sikker på de er adskildt – så du kan også brug en anden pose.

Derefter lægges posen et sted i et rum med stuetemperatur – og her skal telefonen ligge i mindst et døgn. Risene vil suge fugtigheden og er du heldig virker telefonen atter efterfølgende.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Joim 22-10-2012 03:01:34

Dette er kun noget jeg har hørt og kan derfor ikke bekræfte det: Metallerne skulle efter sigende irre til (ruste) efter ca 3 måneders tid, hvorefter telefonen ikke vil virke mere. Det kunne i måske teste her på Mobilsiden?

0 0
Thomas 22-10-2012 11:47:31

Jeg har reddet en mobil ved at tørre den. Det har holdt i telefonens levetid, hvilket var væsentligt mere end 3 måneder.

0 0

Om brug af cookies