Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Resilsio Sync: Overfør filer mellem iOS, Android og Windows [TIP]

Resilsio Sync: Overfør filer mellem iOS, Android og Windows [TIP]

Med appen og programmet Resilio Sync kan du nemt, hurtigt og ikke mindst gratis dele og overføre filer på tværs af iOS, Android, Windows og Mac.

Foto: Mobilsiden.dk

Har du været i situationen, hvor du gerne vil dele en eller flere filer - og måske endda store filer - mellem flere af dine enheder? Det kan ofte vise sig at være en anelse besværligt.

Nogle gange må man ty til at kopiere filen fra den ene enhed til den anden via en computer - andre gange kan man bruge eksempelvis YouTube eller en tjeneste som Google Drive eller Dropbox.

Læs også: Dropbox introducerer genial måde at synkronisere filer på 

Appen og programmet Resilio Sync kan dog gøre det endnu smartere og nemmere. Programmet findes både til Android, iOS, Windows og pc-styresystemer som Windows, Mac, Linux og et væld af andre styresystemer. Dermed er tanken, at du installerer Resilio Sync på alle de enheder, som du vil dele filer imellem.

Sådan fungerer Resilio Sync

Som det første skal du vælge et brugernavn og tage stilling til, hvorvidt du vil dele filer med mobildata i appen. Herefter skal du parre dine enheder ved at swipe sidemenuen i venstre frem. Du klikker derfor på ’My devices’ og efterfølgende på +-ikonet øverst til højre. Kameraet åbnes nu på begge enheder, så du kan scanne en QR-kode fra den ene enhed. QR-koden åbnes ved at klikke på de tre prikker øverst til højre i kameraet, hvor du kan vælge ’Show QR code’.

Når enhederne er parret, er det blot at gå i gang med at dele filer. På en af dine enheder opretter du ganske simpelt en mappe, hvori filerne kan deles. På de andre parrede dukker mappen straks op, og så kan du se filerne, som du kan klikke på for at downloade. Det smarte med denne løsning er, at den kører over den såkaldte BitTorrent-protokol, hvilket vil sige, at filerne uploades fra og downloades til enhederne imellem. Der er altså ikke nogen server eller tjeneste, hvorpå filerne opbevares eller lignende. Det hele foregår imellem enhederne – både på WiFi og mobildata.

Læs også: Portal: Filer fra PC til Android - nemt og hurtigt [TIP] 

En anden smart funktion med Resilio Sync er, at du kan oprette en backup af en hvilken som helst mappe på din enhed, f.eks. DCIM-mappen på din telefon, hvor kamerabillederne gemmes. Nye billeder og videoer synkroniseres automatisk med de parrede enheder, så du på den måde har en alternativ backup.

Netop fordi Resilio Sync benytter BitTorrent-teknologien, er der i teorien ingen grænse for, hvor mange og hvor store filer du kan oprette og dele imellem dine enheder. Det er faktisk kapaciteten på dine enheder, der sætter begrænsningen her.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Om brug af cookies