Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan betjener du din iPad på den fede måde [TIP]

Sådan betjener du din iPad på den fede måde [TIP]

Den unikke betjeningsmulig som kun findes på Apples iPad, kan gøre HJEM-knappen på fronten aldeles overflødig.

Et klart overtal af smartphones og tablets fungerer blandt andet ved hjælp en dedikeret HJEM-knap på fronten, så man let og elegant kan komme ud på hjemmeskærmen, Start-siden eller hvad nu ellers producenten har valgt at kalde oversigten.

Dagens tip fra Mobilsiden.dk kender de fleste faste Apple-læsere garanteret allerede. Det skal handle om Apples iPad, der tilbage i 2011 med iOS 5 fik unik mulighed for “Betjening af multitasking”. Funktionen overflødiggør HJEM-knappen på fronten, da man istedet kan bruge fire eller fem fingre til at: 

  • Knibe ind for at gå til hjemmeskærmen 
  • Skubbe opad for multitasking
  • Skubbe til venstre eller højre mellem apps 

Den første er genial, når du nemt skal ud på hjemmeskærmen. Du placerer blot fire eller frem fingre på skærmen og kniber sammen. Du kan også få adgang til den nye “multitasking-oversigt”, ved at skubbe fire eller fem fingre opad skærmen. Sidst, men ikke mindst, så kan du også skifte imellem apps, ved at placere fire eller frem fingre på skærmen og trække sidelens. Dette fungerer altså inde i apps.

Bemærk: Når du er kommet “for enden” i dine åbne apps, så vil iPad lave en lille fjederanimation, som du kan se i videoen.

I videoen viser jeg desuden, hvordan funktionen aktiveres, samt hvordan betjeningen virker i praksis. Når først du har vænnet dig til den, så er jeg sikker på, at du senere ikke ville kunne forestille dig et liv uden.

Forrige artikel Næste artikel

Læs Mobilsidens debatregler her


Kommentar

Shawn S. Ø 02-08-2014 07:25:47

Multitasking? Der er ikke meget multitasking over IOS
Jeg savner for alvor på min iPad at Apple stepper up med den næste udgave af IOS der virker som om at Android bliver ved med at vise vejen.

0 3
jec 08-04-2014 11:31:25

Det er jo rent WordPerfect og ikke særligt brugervenligt, at man sådan skjuler funktionerne væk.

1 2
Jesper Nygaard Nielsen 01-08-2014 09:23:49

Foretrækker også klart den måde det fungerer i Windows 8, føles mere intuitivt at benytte skærmens kanter til de kommandoer.

1 2
Om brug af cookies