Mobilsiden.dk  /   Tips  /   Sådan bruger du iPhone som USB-disk - gratis

Sådan bruger du iPhone som USB-disk - gratis

Står du og mangler en USB-nøgle? Med et lille program til computeren kan du blot bruge din iPhone. Mobilsiden.dk viser hvordan.

Nogle mobilbrugere sætter pris på den enkle opbygning i software-delen på en iPhone - andre kalder det lukket og irriterende.

Eksempelvis har Apple valgt, at man ikke kan bruge iPhonen som en ekstern harddisk på linje med en USB-nøgle. Det findes der imidlertid råd for.

En af mulighederne er programmet iExplorer. Det er gratis og findes til både Mac og pc.

Ved hjælp af dette program kan du flytte filer frem og tilbage mellem telefon og computer. Det fungerer på ganske almindelig "drag-and-drop"-manér.

Her har vi oprettet en ny mappe på telefonen.
Her har vi oprettet en ny mappe på telefonen.

Sådan kommer du i gang

1. Download og installer programmet til din pc eller Mac via dette link.

2. Åbn iExplorer, når det er blevet installeret, og tilslut din iPhone til computeren ved hjælp af usb-datakablet, som medfølger.

3. Din iPhone dukker frem i programvinduet. Hvis du dobbeltklikker på telefonens navn, kommer to undermapper - "Apps" og "Media" (hvis du har jailbreak, vil der være flere mapper).

4. Dobbeltklik på media for at se de underliggende mapper. I toppen af programvinduet skal du finde "New Folder". Trykker du på denne knap, mens "Media" er markeret, opretter du en ny mappe i bunden af listen (se billedet ovenfor).

5. Navngiv den nye mappe, som nu er klar til alle de filer, du ønsker at flytte over på din iPhone som USB-nøgle. Du skal blot trække filerne over ved hjælp af simpel 'drag-and-drop'.

Man kan få et 'preview', når man klikker på en fil, for at sikre, at det er den rette, man har fat i.
Man kan få et 'preview', når man klikker på en fil, for at sikre, at det er den rette, man har fat i.

Der er selvfølgelig mulighed for at lave flere mapper eller undermapper. Hvis du vil fjerne filerne eller mapperne igen, skal du blot markere dem og derefter trykke "Delete" i toppen af programvinduet.

Pas på, at du ikke kommer til at slette noget andet på telefonen!

Såfremt du benytter din iPhone som USB-nøgle til at flytte filer fra én computer til en anden, skal iExplorer være installeret begge steder. Når du har åbnet programmet og tilsluttet telefonen på 'modtager-computeren', skal du blot finde din mapper/dine filer og trække dem ud på skrivebordet (eller eventuelt et andet sted på computeren) ved hjælp af simpel 'drag-and-drop'. En kopi af filen vil derefter være at finde på det ønskede sted på computeren.

En preview-funktion er med til at sikre, at du eksempelvis har fat i lige nøjagtig det billede, du ønsker at kopiere fra telefonen til harddisken. Når du klikker på billedet, vil en lille version således blive vist (se billedet ovenfor).

De billeder, som bliver taget med iPhonens kamera, er i øvrigt placeret i mappen med navnet "DCIM". Herfra kan man kopiere billeder til computeren, hvis man vil slippe for iPhoto eller lignende synkroniseringsprogrammer.

iExplorer virker også med iPod Touch og iPad.

Forrige artikel Næste artikel
Læs Mobilsidens debatregler herOm brug af cookies